002

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας ενημερώνει τους πολίτες ότι η προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδος του ΚΔΒΜ, έληξε με επιτυχία τον Ιούλιο, με την ολοκλήρωση 17 εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην πόλη της Αριδαίας, ενός στην Πολυκάρπη (σε συνεργασία με το φιλοπρόοδο σύλλογο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ), και 2 τμημάτων στην Έδεσσα για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας (λόγω της έλλειψης ΚΔΒΜ στο Δήμο ΈΔΕΣΣΑΣ). Τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρθηκαν δωρεάν από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2013, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

003
Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα παρακάτω τμήματα:
Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, με εκπαιδευτή τον κο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, με εκπαιδεύτρια την κα ΓΟΝΑΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, με εκπαιδεύτρια την κα ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ, Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής, με εκπαιδεύτρια την κα ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, με εκπαιδευτές τους κο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ και την κα ΜΠΑΜΠΟΥ, Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), με εκπαιδεύτριες τις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ και ΜΗΤΣΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) με την κα ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) και Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα ΣΙΒΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με την κα ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με τις κυρίες ΠΟΛΑΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΑΣΑ, Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), με τις κυρίες ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΜΑΡΙΑ και ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Εργαστήρι μουσικής, με εκπαιδεύτρια την κα ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΑ.

004
Όσον αφορά στα πιστοποιητικά επιμόρφωσης, θα υπάρξει ανακοίνωση για το πώς και πότε θα παραδοθούν στους εκπαιδευόμενους.
Τα στελέχη του ΚΔΒΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές των σχολείων 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας κο Αστρανίδη και Εσπερινού Λυκείου Αριδαίας κο Όρλη, για την ευγενική φιλοξενία και την πολύτιμη συνεργασία τους, καθώς και την κα Χατζηαβραμίδου (υπεύθυνη του Δήμου για το ΚΔΒΜ) και τον απελθόντα δήμαρχο κο Πασόη για τη συνεχή υποστήριξη και συνδρομή τους στο έργο μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους εκπαιδευτές που ανταποκριθηκαν στο κάλεσμά μας και παρά τις όποιες αντιξοότητες, συνέβαλαν στην υλοποίηση του όραματός μας, για παροχή δωρεάν δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εκπαιδευόμενούς μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το ΚΔΒΜ Αλμωπίας και αξιοποίησαν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.

005
Για την υποβολή νέων αιτήσεων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, καθώς αναμένεται σχετική οδηγία απο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αφού πρόκειται να εκδοθεί νέο έντυπο αίτησης με διευρυμένα εθνικά και τοπικά προγράμματα.
Περισσότερες πληροφορίες :
ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265,
e-mail: [email protected]
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία τηλ. 6932071906 (what’s up), email: [email protected]
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

006

Δήμος Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας,
Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου
Ευδοκία τηλ. 2384350207, ώρες 12-3 μ.μ.

008