Το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κουτσιούκη, συνοδευόμενο από τον περιφερειακό σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Πάλλα, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

140912_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_me_GSEE
Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν εργασιακά θέματα που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία και, ειδικότερα, τα προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, καθώς και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τους νέους.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι το ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας αποτελεί κεντρικό πυλώνα στην πολιτική της Π.Κ.Μ. «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το αναπτυξιακό εργαλείο του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ, του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, όπου προβλέπεται να έχουμε ειδική μέριμνα για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης στους ανέργους, ιδιαίτερα στους νέους, και να σταθούμε με αλληλεγγύη στου ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσιούκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την εκλογή του και τον ενημέρωσε διεξοδικά για τη ραγδαία αποβιομηχάνιση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τις εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας. «Απαιτείται η παρέμβαση όλων των θεσμικών οργάνων του κράτους προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κουτσιούκης.