Ο Επικεφαλής της KO της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κος Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξε την υποψηφιότητα των οργανώσεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εκδιωκόμενων Χριστιανών σε Ιράκ και Συρία για το βραβείο ” Ζαχάρωφ”.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Ο κος Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες που καταβάλουν οι οργανώσεις αυτές για την προστασία των αρχαιοτάτων χριστιανικών κοινοτήτων των περιοχών αυτών, είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα πρέπει να στηριχθούν με κάθε μέσο. Οι θρησκευτικοί διωγμοί και διακρίσεις δεν μπορούν με κανένα τρόπο να γίνουν αποδεκτές από τη διεθνή κοινότητα. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί στις περιοχές αυτές θα πρέπει να προστατευθούν και για το σκοπό είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι φορείς που έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ίδια η ιδέα εξάλλου του βραβείου, που δεν άλλη από τη προάσπιση του δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, είναι απόλυτα συμβατή με το έργο και τις προσπάθειες αυτών των οργανώσεων, συμπλήρωσε ο κος Κεφαλογιάννης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υποστήριξε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους χριστιανικούς λαούς της περιοχής και στηρίζεται το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, ισότητα και ασφάλεια.