IF

Σήμερα Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι συνεδρίασε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας για την εκλογή του Προεδρείου, του Προεδρείου των μελών της οικονομικής επιτροπής, των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Δήμου.

Ο Χρήστος Βερικούκης, Προεδρεύων μέχρι να συσταθεί νέο Προεδρείο ευχήθηκε τα επόμενα δημοτικά συμβούλια να διεξάγονται με ομόνοια γιατί ο κόσμος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Στο σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ευχήθηκε καλή θητεία καθώς μίλησε και για τη σημασία των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι φέρουν ένα τεράστιο βάρος προς τον λαό που τους εξέλεξε για να τα φέρουν όλοι εις πέρας σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

IF

Ο Φίλιππος Γκιούρος επανεκλέχθηκε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με 22 ψήφους υπέρ και 3 Λευκά. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κύριος Παρθενόπουλος Γεώργιος με 19 ψήφους και γραμματέας ο Χρήστος Πισλίνας με 21 ψήφους και 3 λευκά.

Στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου εκλέχθηκαν οι : Μουράτογλου Ιωάννης, Δίου Τάσος, Χατζόγλου Ιωάννης και Σαμλίδης Μιχάλης. Μετά από 3 ψηφοφορίες και ίσες ισοψηφίες τα 2 επόμενα τακτικά μέλη της βγήκαν με κλήρωση, είναι ο Αντώνης Ρυσάφης και ο Πισλίνας Χρήστος και αναπληρωματικά Ελισάβετ Φράγκου και Δημητριάδης Βασίλης.

IF

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής εκλέχθηκαν οι Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου, ο Γιώγας Δημήτρης, η Ταμβίσκου Ευτυχία και ο Ταπαζίδης Δημήτρης. Τα τακτικά μέλη έκλεισαν έπειτα από ψηφοφορία με τον Δημητριάδη Βασίλη και τον Μιχάλη Φουνταλή ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι ο Κούκος Γεώργιος και Αρβανιτίδου Φούλα.

Τέλος, στην Επιτροπή Περιφερειακής Ενότητας Δήμου εκλέχθηκε ο Μουράτογλου Ιωάννης με 13 ψήφους και ο Παρθενόπουλος Γεώργιος με 6.

IF

Ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας καλή θητεία, αμέριστη βοήθεια προς τους συμπολίτες μας και να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην ελάφρυνση της ανεργίας με οιονδήποτε ενέργειες! Θερμή παράκληση, η δημοσιογραφία δεν είναι μονοπώλιο κανενός, δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η φωτογράφηση σε Δημοτικό Συμβούλιο επειδή κάποιος θέλει να κάνει μόνον αυτός τη δουλειά του και οι άλλοι δημοσιογράφοι να αφήνονται στο περιθώριο ή να θέλει να βγάζουμε φωτογραφίες από 1 χιλιόμετρο μακριά. Με Χουντικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κανείς δεν πήγε μπροστά., υπάρχει και ο ευγενικός τρόπος.

IF