Αγαπητέ κ. Ρυσάφη,

3FN_3007
στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήσαμε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κάνατε αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου, προσβάλλοντας και τον θεσμό του Δημάρχου.
Με αφορμή την ψήφιση της πίστωσης για την επικείμενη συμμετοχή μου στην 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (OPEN DAYS 2014: Βρυξέλλες, 6 – 9 Οκτωβρίου 2014) αμφισβητήσατε ευθέως την παρουσία μου στις εκδηλώσεις και αφετέρου αφήσατε να εννοηθεί ότι επιδιώκω να πάω ταξιδάκι αναψυχής με τα χρήματα του Δήμου.
Επειδή ήταν η πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχατε ως Δημοτικός Σύμβουλος, με πολύ καλή διάθεση και χωρίς να θέλω να σας προσβάλω – αν και εσείς με προσβάλλατε βάναυσα – θέλω να σας πω ότι κάνατε κακή αρχή!
Σε ότι αφορά στην ευθεία μομφή σας ότι δεν υπάρχει πουθενά η συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις, είναι εύκολο να σας απαντήσω με έγγραφα! Επισυνάπτω στην παρούσα το από 13 Αυγούστου 2014 ηλεκτρονικό μήνυμα των διοργανωτών ([email protected]), όπου αναφέρεται με σαφήνεια ότι αποδέχονται τη συμμετοχή μου σε επτά (7) διαφορετικά workshops, με θεματολογία που σχετίζεται με την περιφερειακή ανάπτυξη, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νέα προγραμματική περίοδο, το Σύμφωνο των Δημάρχων και την περιβαλλοντική προστασία.
Στο σημείο αυτό νομίζω ότι μου οφείλετε μία μεγάλη δημόσια συγγνώμη, αλλιώς θα καταγραφείτε στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως απλός συκοφάντης.
Σε ότι αφορά στη μομφή σας ότι δήθεν θα κάνω ταξίδι αναψυχής με τα χρήματα του Δήμου, απλώς θέλω να σας ανακαλέσω στην τάξη.

3FN_3008
Ο λαϊκισμός έχει και όρια!
Καταρχάς δεν θα μπορούσα να φανταστώ πριν τη χθεσινή σας παρουσία ότι θα είχατε αντίρρηση να εκπροσωπείται ο Δήμος Έδεσσας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ενώ από την άλλη οφείλω να τονίσω ότι είναι γνωστός ο βίος μου και όλοι οι Εδεσσαίοι γνωρίζουν ότι δεν έχω ανάγκη να αξιοποιήσω τα χρήματα του Δήμου για να γνωρίσω τις Βρυξέλλες ή οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης. Αυτό που δεν ξέρουν οι συμπολίτες μας είναι ότι όλες μου σχεδόν οι μεταβάσεις και τα ταξίδια που κάνω για να εκπροσωπήσω το Δήμο Έδεσσας, γίνονται με δικά μου έξοδα. Δεν είχα σκοπό να το αναφέρω ποτέ αυτό, αλλά η αλήθεια πρέπει να λάμψει, ως αντίβαρο στην προσβλητική σας συμπεριφορά.
Στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος Έδεσσας έχω λάβει οδοιπορικά έξοδα για έξι (6) μόνο ταξίδια, εκ των οποίων πέντε (5) στο εσωτερικό και ένα (1) στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Μ. Αλέξανδρο στο Λούβρο. Όλα τα υπόλοιπα ταξίδια έγιναν με δικά μου έξοδα. Τα παραπάνω θεωρώ ότι είναι επαρκής απάντηση τόσο στη μομφή σας, όσο και στη φράση «εγώ θα τα πλήρωνα από την τσέπη μου», που θα ταίριαζε σε κάποιον νεόπλουτο και όχι στον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
Φυσικά, επειδή εγώ δεν φοβάμαι την αλήθεια, σας επισυνάπτω τις εκτυπώσεις από το λογιστήριο του Δήμου με τα ελάχιστα οδοιπορικά που έχω λάβει μέχρι σήμερα.

email OPENDAYS
Τέλος, σε ότι αφορά στη μομφή σας ότι πιέσαμε υπαλλήλους για να διαγράψουν χρέη συμπολιτών μας ως προεκλογικές εξυπηρετήσεις, νομίζω ότι προσβάλλετε βάναυσα και τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου. Θέλω να σας τονίσω ότι ειδικά σε ότι αφορά στην οικονομική μας διαχείριση είμαστε υπερήφανοι και δεν ανεχόμαστε καμία μομφή.
Δεν είμαι σε θέση να σας συμβουλέψω, αλλά θα περιοριστώ στην παρατήρηση ότι ο λαϊκισμός έχει πρόσκαιρα οφέλη και μόνο με τη σοβαρότητα και την υπεύθυνη στάση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα του τόπου θα μπορέσετε να δώσετε ένα νέο πολιτικό στίγμα.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας

 

Δημήτρης Γιάννου