Πρόγραμμα Πέμπτης 2 Οκτωβρίου 2014

“Πως θα παρακολουθήσετε τις ακροάσεις”

690_ca2d8793-5c22-4d2e-b687-bfbe52cd4f67

Την Πέμπτη, και ώρα 10.00 – 13.00, ο Pierre Moscovici (Γαλλία), προτεινόμενος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση, θα παρουσιαστεί στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ακρόαση σε live streaming εδώ. Την ίδια ώρα, θα λάβει χώρα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan (Ιρλανδία), στην επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Στις 14.30 – 17.30, θα λάβει χώρα η ακρόαση της προτεινόμενης Επιτρόπου για τον Προϋπολογισμό και το Ανθρώπινο Δυναμικό, καθώς και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Kristalina Georgieva (Βουλγαρία), στις επιτροπές Προϋπολογισμού και Ελέγχου του Προϋπολογισμού. (μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ), όπως και της προτεινόμενης Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τα ΜΜΕ, Elzbieta Bienkowska (Πολωνία), στις επιτροπές Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Στη συνέχεια, στις 19.00 – 22.00, θα λάβει χώρα η ακρόαση της προτεινόμενης Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, Margarethe Verstager (Δανία), στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Οι προτεινόμενοι Επίτροποι, όπως έχουν παρουσιαστεί από το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Jean-Claude Juncker, θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου. Τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αξιολογήσουν την καταλληλότητα των προτεινόμενων Επιτρόπων, πριν η Ολομέλεια του Σώματος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Επιτροπή.

Κάθε ακρόαση θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα μεταδοθούν όλες ζωντανά και μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις ακροάσεις της Πέμπτης στο κανάλι του Ebs.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την παρακολούθηση και την κάλυψη των ακροάσεων.

Για να ενσωματώσετε το ζωντανό βίντεο των ακροάσεων στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να πάτε στο κανάλι του Ebs, που θα μεταδίδει ζωντανά την εκάστοτε ακρόαση, και να κάνετε αντιγραφή τον κώδικα embed που
θα βρείτε πάνω και δεξιά στο βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις ακροάσεις στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), οι οποίες ξεκινούν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 7 Οκτωβρίου. Το Γραφείο του ΕΚ θα είναι ανοιχτό για τους δημοσιογράφους όλες τις μέρες και καθ’ όλη τη διάρκεια των ακροάσεων.

Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα των ακροάσεων της Πέμπτης:

 
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014
(5 ακροάσεις)
10.00-13.00 Pierre MOSCOVICI
(Γαλλία)

Οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις, φορολογία και τελωνειακή ένωση
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) Phil HOGAN
(Ιρλανδία)

Γεωργία και αγροτική ανάπτυξη

 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου (AGRI)
14.30 – 17.30 Kristalina GEORGIEVA
(Βουλγαρία)

Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού –
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Προϋπολογισμών (BUDG)

Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT Elżbieta BIEŃKOWSKA
(Πολωνία)

Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE)

Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO)

19.00 – 22.00 Margarethe VESTAGER
(Δανία)

Ανταγωνισμός
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON