kalwdiaΣτο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Aπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά Πέλλας, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 43, 17, 13 και 16 ετών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από κάδο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Πέλλας, τα οποία είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Επίσης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς, συνελήφθησαν δέκα αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια .

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.