19170279_2014_08_12T191242Z_841755093_GM1EA8D08KT01_RTRMADP_3_HEALTH_EBOLA_PERU.limghandlerΤέσσερις ακόμα άνθρωποι που εμφανίζουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό Έμπολα, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ισπανίας.

Ένας εξ αυτών ήταν ανάμεσα στους 163 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Air France που είχε παραμείνει σε καραντίνα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Οι τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κάρλος ΙΙΙ όπου παραμένει η νοσηλεύτρια Τερέζα Ρομέρο Ράμος, η οποία είχε φροντίσει τον Ισπανό ιεραπόστολο που απεβίωσε, ενώ ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Κανάριων Νήσων.

Ο επιβάτης του αεροσκάφους των γαλλικών αερογραμμών μεταφέρθηκε εσπευσμένα εχθές από το αεροδρόμιο Μπαράχας στο νοσοκομείο καθώς κατά τη διάρκεια της πτήσης εμφάνισε πυρετό, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν αναχωρήσει από το Παρίσι από όπου απογειώθηκε το αεροπλάνο, βρισκόταν στη Νιγηρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αναφέρει η ισπανική El Pais οι εξετάσεις των τεσσάρων ανθρώπων είναι αρνητικές στον ιό Έμπολα.

ΠΗΓΗ : protothema.gr