Εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζωών, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένους εθελοντές, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και παράλληλα την προώθηση της θεραπευτικής πλευράς της φιλοζωίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επισκεφτήκαμε το 7ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας, όπου και ενημερώσαμε, παίξαμε αλλά και λύσαμε απορίες των μικρών μας φίλων. Στην συνέχεια, μας περίμενε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ‘Ορίζοντας’, προκειμένου να προσφέρουμε στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, ορισμένα από τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που εισπράττουμε από την επαφή μας με τα ζώα, πλευρά άγνωστη μέχρι τώρα για τα σημερινά δεδομένα της κοινωνίας μας. Οι επισκέψεις γίνανε από τις κυρίες  Νεκταρία Π. Παπαδοπούλου, Ψυχολόγου, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου και ενεργή εθελόντρια στις δράσεις της Έδεσσας, την Σοφία Κ. Μιχαηλιδου, Εκπαιδεύτρια Σκύλων και την Λούνα, την χρυσή Λαμπραντορινα, εκπαιδευμένη σκυλίτσα θεραπείας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εθελοντική αυτή ομάδα δουλεύει πολύπλευρα, ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας, διορθώνοντας αλλά και προωθώντας θέματα φιλοζωικού χαρακτήρα. Συνοπτικά, στόχος μας γενικότερα είναι να καλύψουμε την έλλειψη ενημέρωσης που παρατηρείται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς όσον αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των αδέσποτων αλλά και δεσποζουμενων ζώων, αλλά και την ανάδειξη της πολυσήμαντης ‘χρηστικότητας’ των ζώων στην ζωή μας. Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν καθολη την διάρκεια της χρονιάς στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Έδεσσας αλλά και στους άλλους  δήμους  του νομού μας.