imagesΣυνέντευξη Τύπου δίνουν δόθηκε σήμερα Τρίτη 21.10 από στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην Κ. Μακεδονία, σε μια πρώτη παρουσίαση του Δικτύου Εναλλακτικής Διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα.

Η συνέντευξη Τύπου, που έχει γίνει στις 12.30 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρ. Τσακίρης», (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη), πήραν μέρος -μεταξύ άλλων- οι:

  • Αντωνόπουλος Γιώργος, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη
  • Κουράκης Ανδρέας, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Λαζαρίδης Σάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά
  • Τρεμόπουλος Μιχάλης, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας

Στο Δίκτυο συμμετείχαν στελέχη της ενεργού κοινωνίας των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης, όσοι/ες θέτουν σε προτεραιότητα τις εναλλακτικές και πράσινες προτάσεις, μέλη κινημάτων και οργανώσεων, ανένταχτοι/ες και πρόσωπα από διάφορους πολιτικούς χώρους, συγκροτώντας ένα εναλλακτικό εργαστήριο προβληματισμού, διαμόρφωσης συνεκτικών προτάσεων και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών. Και συνεργάζονται αναζητώντας μια σταθερή και συνεκτική προγραμματική βάση, με σεβασμό στη συλλογική και κινηματική λειτουργία, στηρίζοντας τις πετυχημένες πρωτοβουλίες και κινήσεις και απομονώνοντας τις προσωπικές στρατηγικές και την εμπλοκή συμφερόντων στη διαμόρφωση των πολιτικών.

Οι συμμετέχοντες επιδιώκουν τη σύνθεση των οικολογικών αξιών με την κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε να συμβάλλουμε στην κατάθεση των εναλλακτικών και πράσινων προτάσεων προς την κοινωνία, με στόχο να εξασφαλιστούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες. Και θεωρούν ως απόλυτη προτεραιότητα μια εναλλακτική διακυβέρνηση οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτικής βιωσιμότητας της χώρας, τόσο για την άμεση έξοδο από την κρίση όσο και για τη διασφάλιση των όρων για πραγματική, βιώσιμη, όχι πρόσκαιρη, ευημερία και των μελλοντικών γενεών.