300Απάτη εκατομμυρίων είχε στήσει σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες ένας 59χρονος ο οποίος κέρδιζε διαγωνισμούς για προμήθεια ελαστικών σε λεωφορεία και τρόλεϊ υποβάλοντας πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ η εταιρεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία είχε κηρυχθεί ανάδοχος σε δύο διαγωνισμούς το 2010 και το 2011. Κατά την αστυνομία το 2012 ο ΟΣΥ προμηθεύθηκε από την εταιρεία Μόραγλης ΑΕ του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των 2.523.000 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στο γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών έφτασε καταγγελία για την απάτη της εταιρείας. Η επιτροπή που συνέστησε στη συνέχεια η ΟΣΥ εντόπισε ότι το αναφερόμενο στην καταγγελία πιστοποιητικό ISO 14001 (πιστοποιητικό περιβαλλοντικής προστασίας από το οποίο πιστοποιείται ότι το κινέζικο εργοστάσιο κατασκευής των ελαστικών παράγει τα ελαστικά με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον), είναι πλαστό.

Ακολούθησε η υποβολή τον Ιούλιο μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του αρμοδίου εισαγγελέα αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός του 59χρονου και ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος του.