Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για διάφορα αδικήματα

25102014kentrikhmakedoniasyllhpseisΣτο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση του φαινομένου των κλοπών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων κ.α. από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 17 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα:

  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, συνελήφθησαν στην Βέροια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29, 30 και 44 ετών, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσαν από κατάστημα ( Super Market ) διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 1.700 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι παραπάνω την 02.09.2014 και 14.10.2014 στη Νάουσα, με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από κατάστημα δύο κινητά τηλέφωνα.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, συνελήφθησαν σε χωριό της Πέλλας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 49 ετών, για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων. Ειδικότερα, σε έλεγχο καταστήματος προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου ιδιοκτησίας 47χρονου, η 32χρονη προσωρινά υπεύθυνη επέτρεπε στον 49χρονο παίκτη τη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ – ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ» που σχημάτιζε τρίλιζα με μονάδες πονταρίσματος, ενώ αντιλαμβανόμενη τον έλεγχο απενεργοποίησε τα τυχερά παίγνια, μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε έρευνα του καταστήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • εννέα οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, εννέα πληκτρολόγια, εννέα ποντίκια και επτά επεξεργαστές,
  • το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ, καθώς και
  • ένα μπλοκ και μία σελίδα με χειρόγραφες σημειώσεις. Επιπλέον, η 32χρονη στερούταν βιβλιαρίου υγείας για εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την αρμόδια αρχή, ενώ το κατάστημα και τα παράνομα παίγνια στερούταν αδείας και πιστοποίησης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από την αρμόδια αρχή. Ο 47χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου και αναζητείται.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Χαλκιδικής, συνελήφθησαν στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 56, 39 και 41 ετών, για απάτη. Ειδικότερα, η 56χρονη μαζί με την 39χρονη μετέβησαν στην οικία 75χρονης και με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούν σύλλογο παιδιών με αναπηρία και ότι θα της έδιναν εργόχειρα από τα παιδιά, ζήτησαν οικονομική ενίσχυση, με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 400 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, όπου τις ανέμενε ο 41χρονος και τράπηκαν σε φυγή. Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι παραπάνω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στην 75χρονη,
  • διάφορα κοσμήματα, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν,
  • το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, καθώς και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια, ένας 47χρονος ημεδαπός, για κλοπή διαφόρων προϊόντων από κατάστημα ( Super Market ). Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ σε έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία μεταλλική σιδερογροθιά,
  • ένα γκλοπ, καθώς και
  • διάφορα άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων, όπως προέκυψε από την έρευνα, αφαίρεσε την 24.10.2014 από το παραπάνω κατάστημα.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Πιερίας, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Πιερίας και Σερρών, συνελήφθησαν τρία άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, συνελήφθη ένας ημεδαπός, για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενος άδειας λειτουργίας.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.