Ειδική τριήμερη εκδήλωση (LUX FILM DAYS) αφιερωμένη στο θεσμό του Βραβείου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου LUX που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2007, προγραμμάτισε το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξάγεται από 31/10 έως 9/11/2014.

image002

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, θα γίνει ενημερωτική παρουσίαση του θεσμού LUX και σύντομη αναφορά στους στόχους και το συμβολισμό του βραβείου από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και από το μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων LUX κ. Μιχάλη Δημόπουλο. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η Karidja Touré πρωταγωνίστρια της ταινίας “ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ” (Bande de filles της Céline Sciamma-Γαλλία) ταινίας υποψήφιας για το βραβείο LUX, η οποία θα προβληθεί στη συνέχεια (14:45) στην Αίθουσα John Cassavetes, στο Λιμάνι στους χώρους του Φεστιβάλ, Αποθήκη 1.

Οι άλλες δύο ταινίες που διαγωνίζονται θα προβληθούν επίσης στην ίδια Αίθουσα ,

Τρίτη 04/11/2014 στις 15:00

ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (CLASS ENEMY Rok Biček – Σλοβενία ) ” και

Τετάρτη 05/11/2014 στις 15:00

IDA (Paweł Pawlikowski – Πολωνία, Δανία)

Οι 3 ταινίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το Bραβείο LUX προβάλλονται παράλληλα την ίδια περίοδο, σε 24 γλώσσες στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινό μπορεί να δηλώσει την προτίμησή του για την καλύτερη ταινία ψηφίζοντας μέσω της ιστοσελίδας www.luxprize.eu και της αντίστοιχης σελίδας στο facebook απονέμοντας το “Bραβείο Kοινού”.