Εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού με θέμα «ΟΛΥΜΠΟΣ, 2.918 μ. μύθου και ιστορίας» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στην ξενοδοχειακή μονάδα “Poseidon Palace” στην παραλία της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

MEDROUTE_OLYMPOS_afisa
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “MEDROUTE- Meditteranean Route for Tourism and Culture” που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ¨ENPI CBC MED” .
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου, ο Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Θεοχάρης Ζάγκας, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και συγγραφέας Ιωάννης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon Αριστείδης Νίκας, ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Α.Π.Θ. και Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Ιωάννης Τζιφόπουλος.

MEDROUTE_Olympos_prosklisi_programma
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ορχήστρα Νέων Δίου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με τη συμμετοχή της τραγουδίστριας Μελίνας Ασλανίδου ως Πρέσβειρας Προβολής του Ολύμπου.
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: Η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Αναβάσεις στο βουνό των θεών. Frederic Boissonnas – Αρχείο Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης», η έκθεση βιβλίων – εντύπων- περιοδικών με θέμα τον Όλυμπο από τη συλλογή του Γεωργίου Μινούδη καθώς και η προβολή βίντεο με θέμα « O Όλυμπος σε 10 λεπτά» από τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Μπεϊνά.