Στην 7η Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση ¨Building Green Εxpo 2014¨, διεθνή έκθεση για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, την ενεργειακή ανακαίνιση και τον αστικό χώρο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία Αττικής (Περίπτερο Aρ. C15 – C16) συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εταίρος του έργου ENERGY WASTE με τίτλο: «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307).

Bioenergy-2011-diorganosi_1-569x320
Βασικοί άξονες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που προβάλλονται στην 7η Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση ¨Building Green Εxpo 2014¨ αποτελούν τα αειφόρα κτίρια, η πράσινη δόμηση, το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, η διαχείριση της ενέργειας, η διαμόρφωση του αστικού τοπίου και οι «έξυπνες πόλεις».
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωποι των υπολοίπων εταίρων του έργου ENERGY WASTE, θα συμμετέχουν στην έκθεση “BUILDING GREEN”, στη θεματική ενότητα “BIOENERGY”, όπου θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης (21-23 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 10:00 – 20:00), σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και ειδικότερα σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας παραγωγής ενέργειας από την αεριοποίηση του υπολείμματος που προκύπτει από τα Κέντρα
Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και το οποίο διαφορετικά θα εναποτίθεντο σε χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ).
Επικεφαλής εταίρος του έργου ENERGY WASTE είναι η εταιρεία WATT Α.Ε. (πρώην ΕΠΑΝΑ Α.Ε.) ενώ εταίροι του έργου είναι: α) το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ), β) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και γ) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREF). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για όλους τους εταίρους ανέρχεται στο ποσό των 1.923.079,00 €.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση “Building Green Expo 2014”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.buildinggreenexpo.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ΕNERGY WASTE, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.energywaste.gr καθώς και να επικοινωνούν στα εξής: Tηλ: +30 210 6565 170, Φαξ: +30 210 6565 171, E-mail: [email protected].