gsee_adedy_apergia_aftodioikisi-620x320

Παραλύει σήμερα, Πέμπτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015.

 

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 το πρωί, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 στην Ομόνοια.

 

Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00 συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

 

Απεργιακές διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Τα μέσα ενημέρωσης απήργησαν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και σήμερα, Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό».

 

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των νέων»

 

«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

 

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το ΜΕΤΡΟ θα απέχουν από τον χώρο εργασίας τους από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Το τραμ θα κυκλοφορεί από τις 09.00 έως τις 17.00.

 

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) γνωστοποίησε τη συμμετοχή των εμπόρων στην πανελλαδική απεργία.

 

Ματαιώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air ενώ χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις μένει η χώρα λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.