Εξειδικευμένη εκδήλωση για την προσέλκυση μαθητικού και πολιτιστικού τουρισμού πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Μιλάνο, με θέμα «Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Η εκδήλωση περιλάμβανε οπτική παρουσίαση της νέας τουριστικής εικόνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό το brand name “Very Macedonia” και απευθυνόταν σε δημοσιογράφους, τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής της Λομβαρδίας.

141128_Ekdilosi_tis_PKM_gia_mathitiko_tourismo_sto_Milano
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε τις στοχευμένες προσπάθειές μας για την προσέλκυση ειδικών ομάδων επισκεπτών στην περιοχή μας, όπως οι μαθητές, οι φοιτητές και οι τουρίστες που αναζητούν πολιτιστικούς προορισμούς και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Με τη διαρκή παρουσία μας σε εξειδικευμένες παρουσιάσεις σε μεγάλες τουριστικές αγορές, όπως η πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Μιλάνο, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τον φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο σε εξειδικευμένα κοινά, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας από τις αγορές-στόχους της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης της Π.Κ.Μ. να γίνει η Κεντρική Μακεδονία βασικός προορισμός των οργανωμένων ιταλικών μαθητικών και φοιτητικών εκδρομών.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες, προβλήθηκαν ειδικά θεματικά βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το Τμήμα Τουρισμού της Π.Κ.Μ., τα οποία παρουσίασε ο βραβευμένος Ιταλός δημοσιογράφος Gian Mario Marras. Έχοντας ήδη επισκεφθεί όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ιταλός δημοσιογράφος ήταν ο οδηγός σε μια εικονική ξενάγηση των επισκεπτών στους αρχαίους χώρους της Βεργίνας, της Πέλλας, του Δίου, της Αμφίπολης και της βυζαντινής Θεσσαλονίκης.