Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη και τοπικούς φορείς και συζήτησαν για τον αγωγό TAP

DSC_0140

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (21/11) ο Εξοχότατος Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev στην Π.Ε. Πέλλας όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Η συνάντηση είχε ως θέμα την πορεία της κατασκευής του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipe – TAP) στην Π.Ε. Πέλλας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του κ. Mustafayev στην βόρεια Ελλάδα και ενημέρωσης των τοπικών φορέων για την εξέλιξη του έργου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τοπικοί φορείς ο κ. Πρέσβης επικεντρώθηκε στο θέμα της χάραξης της πορείας του αγωγού στην Π.Ε. Πέλλας, στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή και στην μελλοντική εκμετάλλευση του αγωγού για τη χρήση του φυσικού αερίου σε οικίες και επιχειρήσεις. Ανέφερε ότι για την εγκατάσταση του αγωγού και την επιτυχημένη λειτουργία του οι κατασκευάστριες εταιρείες θεωρούν πολύτιμη τη συνδρομή της Περιφέρειας και των Δήμων από όπου διέρχεται ο αγωγός έτσι ώστε το έργο να εκτελεστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και εντός χρονοδιαγράμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός των προσπαθειών για την απρόσκοπτη κατασκευή του έργου και θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία έως την ολοκλήρωση του έργου. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας θα υποδείξουν τις ανάγκες αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε, μελλοντικά, να επωφεληθεί η περιοχή μας και οι πολίτες από την διέλευση του φυσικού αερίου.

DSC_0146

Περαιτέρω, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Πρέσβης συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά των δύο περιοχών που εκπροσωπούν αλλά και για τους τομείς που υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσουν εμπορικές συμφωνίες. Επίσης, σημαντικό πεδίο συνεργασίας, όπως τόνισαν οι δύο άνδρες αποτελεί ο πολιτισμός και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και προώθησή του με επίκεντρο την εξέχουσα μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το γεγονός αυτό άλλωστε θα έχει θετικές επιπτώσεις και στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσω της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Χρήστος Μακρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη.