viasmos_aftodioikisi-620x320

Για βιασμό κατηγορείται ο Μαρκ Πρίτσαρντ, βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με επίσημα κοινοβουλευτικά έγγραφα και την αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στο Hansard, τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου (MPS) είχε αποστείλει χθες Τετάρτη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής «σχετικά με τη σύλληψη του Μαρκ Πρίτσαρντ», 48 ετών, ο οποίος εκπροσωπεί την εκλογική περιφέρεια του Ρέκιν στο Σρόπσιρ, στη δυτική Αγγλία.

«Γράφω για να σας ενημερώσω ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2014, ο βουλευτής Μαρκ Πρίτσαρντ συνελήφθη στις 18:14 στο αστυνομικό τμήμα στο Χόλμπορν του Λονδίνου από αξιωματικούς της μητροπολιτικής αστυνομίας», αναφέρεται στην επιστολή. «Το θέμα αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω έρευνας και προς το παρόν τελεί υπό εξέταση».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι προσπάθειες για επικοινωνία με τον βουλευτή προσωπικά και το πολιτικό του γραφείο απέβησαν άκαρπες, ενώ το Συντηρητικό κόμμα απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας 48χρονος προσήλθε οικειοθελώς, την Τρίτη 2η Δεκεμβρίου, σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Λονδίνο, όπου και συνελήφθη, έπειτα από μια καταγγελία περί βιασμού στο κεντρικό Λονδίνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία. «Ορίστηκε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος έως τις αρχές του Ιανουαρίου του 2015 εκκρεμούσης της διεξαγωγής περαιτέρω ερευνών».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον βιασμό που καταγγέλθηκε.