Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 π. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

20140115PHT32715_original

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει τo βραβείο Ζαχάρωφ κάθε χρόνο από το 1988.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γιαννακίδης.

Ο Κογκολέζος γυναικολόγος Denis Mukwege που αγωνίζεται για την προστασία των γυναικών είναι ο φετινός νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2014 στον νικητή, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΚ στις 26 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.