Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων φέτος, μας βρήκαν χαμένους στη μίζερη καθημερινότητά μας, αποτέλεσμα της ιδιοτελούς συμπεριφοράς του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ο χρόνος, μας αιφνιδίασε και βρεθήκαμε απροετοίμαστοι από κάθε άποψη.
Τώρα να προλάβουμε τι; Να ανταποκριθούμε πως; Να προσφέρουμε και με τι δύναμη;
σοντρασΚαι όμως μπορούμε , ίσως περισσότερο από ποτέ, σήμερα που ήρθαν τα πάνω κάτω, να προσφέρουμε – και μάλιστα ανέξοδα – ότι καλύτερο έχουμε, στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας … στην κοινωνία. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αλήθεια μας, τα συναισθήματά μας, τις αγωνίες και τους φόβους μας, τις ανησυχίες μας, την ανέχεια και την κατανόησή μας και απογυμνωμένοι από ότι ψεύτικο μας βαραίνει, να ζητήσουμε να κάνουν το ίδιο και οι γύρω μας.
Έτσι ώστε, ανεπιτήδευτοι και ειλικρινείς, να καταφέρουμε, να νοιώσουμε το πνεύμα των ημερών.
Χωρίς την ευχέρεια καταναλωτικών αγαθών για τους περισσότερους από εμάς, με σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στα στοιχειώδη για πολλούς , μπορούμε και θα ζήσουμε τούτες τις μέρες .
Είναι ανάγκη, είναι χρέος και είναι μονόδρομος πλέον να οπλιστούμε τη δύναμη της αλληλέγγυας αλήθειας και να ζήσουμε, απεγκλωβισμένοι από στείρες αντιδράσεις οργής ή παραίτησης, που μας τοποθετούν στα όρια της κοινωνίας, στο περιθώριο.
Τα φετινά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος που ακολουθεί να γίνουν αφετηρία τέτοιων εσωτερικών αλλαγών που θα δικαιώνουν την υπόστασή μας και θα δικαιολογούν την κοινωνική μας παρουσία.
Εύχομαι Υγεία και γαλήνη σε όλους.
ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝ ΕΡΓΩ»