grig-620x320

«Βρισκόμουν παγιδευμένος σε ένα θέατρο στο κέντρο στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 μαζί με κάποιους άλλους φίλους μου και με τους ιδιοκτήτες του θεάτρου. Οι υπόλοιποι θα πήγαιναν σπίτι τους ενώ εγώ θα πήγαινα στην πρεμιέρα της ταινίας Bank Bang που τελικά δεν έγινε. Τα γραφεία μου βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο. Εισέπνευσα πάρα πολλά δακρυγόνα. Θυμάμαι ακόμα και τώρα τον πόνο των ματιών μου, την αγωνία μου αν θα μπορώ να αναπνεύσω. Το σημείο όπου βρισκόμουνα θύμιζε λες και είχε γίνει κάποια τεράστια φυσική καταστροφή. Ήθελα από τότε να κάνω την ταινία αλλά κανείς δεν ήθελε να επενδύσει. Προτιμούν να κάνουν φαρσοκωμωδίες, σκουπίδια που κανείς δεν θέλει να δει. Ύστερα από ένα μήνα έφυγα από την Ελλάδα…»

Κάπως έτσι, όπως έχει πει σε συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης, ξεκίνησε να γυρίζει την «Εξέγερση του Δεκέμβρη». Την ταινία που  περιγράφει τις ημέρες της εξέγερσης του 2008 και που παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.  Μια ταινία την οποία πυροδότησε η έκρηξη της συσσωρευμένης οργής του κόσμου. Τον σκηνοθέτη της δεν τον πτόησε ούτε η αδιαφορία των «επενδυτών» ούτε οι απειλές που δέχτηκε. ΄Οπως επίσης έχει πει στο Greek Reporter.com «… δέχομαι προειδοποιήσεις και απειλές μέσω facebook και e-mail του στυλ  “Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Το σενάριο είναι επικίνδυνο. Θα έχεις πρόβλημα….”»

Ακούγονται 4 ακυκλοφόρητα tracks με την άδεια του Moby

Στην ταινία ακούγονται 4 ακυκλοφόρητα tracks του superstar της ηλεκτρονικής μουσικής Moby μετά από ειδική άδεια του διεθνούς καταξιωμένου πρωτοπόρου μουσικού δημιουργού. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Βόρρη. Παίζουν: Λουκία Λαιμού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρία Φλωράτου, Βίβιαν Ιωάννου, Κώστας Ανταλόπουλος, Νίκος Γιαννίκας, Αρης Παπάς, Νάσος Παπάς, Aris Athan, Michael Angels, Louise Rheas, Duncan Skinner, Χριστίνα Μάνη (αφηγήτρια). Φιλική συμμετοχή: Hλίας Λογοθέτης, Τόνυ Δημητρίου.

«Πρόκειται για μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη κανενός Κέντρου και …παράκεντρου», αναφέρουν οι συντελεστές της. «Περιγράφει τις ημέρες της εξέγερσης του 2008 και τα γεγονότα που ακολούθησαν ενώ σε παράλληλη δράση παρακολουθεί τις αγωνιώδεις συγκρούσεις ανάμεσα σε εφτά χαρακτήρες εγκλωβισμένους σε έναν υπόγειο κινηματογράφο. Το μόνο κοινό που τους ενώνει είναι o φόβος τους και η άρνηση τους να αντιμετωπίσουν και να αλλάξουν την πραγματικότητα».

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, μάρτυρας και σύμβολο

«….Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 άρχισε με την έκρηξη της συσσωρευμένης οργής του κόσμου. Λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου και ανυπεράσπιστου 15χρονου μαθητή. Του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Ο Αλέξανδρος, που δολοφονήθηκε στις εννιά παρά δυο λεπτά το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008 με μια σφαίρα στην καρδιά έγινε μάρτυρας και σύμβολο για μια γενιά που έβλεπε ότι δεν υπήρχε μέλλον στα όνειρα της… Αν δεν υπάρχει μέλλον για σένα, δεν υπάρχει και για μένα. Δεν υπάρχει και για την ίδια την Ελλάδα των 400.000 νέων μεταναστών στο εξωτερικό των 3.200 αυτοκτονημένων, και των 1.800.000 ανέργων. Η εξέγερση για κοινωνική δικαιοσύνη και το αίτημα για την αλλαγή μιάς πτωχευμένης κοινωνίας που έχει πιάσει πάτο οικονομικά, και ηθικά, ήταν, και, δυστυχώς παραμένει, η μόνη λύση…», είναι ένα ακόμα σχόλιο του σκηνοθέτη της.

Πηγή: thetoc.gr