000 - nakis-pasxalidis-syrizaΕίμαι ο Νάκης Πασχαλίδης, είμαι Εδεσσαίος και διατηρώ Φαρμακείο στην Έδεσσα. Σπούδασα Φαρμακευτική στην Ιταλία και ασχολήθηκα από πολύ νέος με τα κινήματα και τις ιδέες της Αριστεράς.

Ένα είναι ξεκάθαρο σήμερα και θα παλέψω όσο μπορώ για αυτό.  Ανατροπή για να δει ο Ν.Πέλλας το μέλλον του. Σε ένα τόπο που παρά το ότι είναι καθαρά παραγωγικός στενάζει, περνά δύσκολα και οι άνθρωποί του δείχνουν μεγάλη ανησυχία για το μέλλον τους. Η Αριστερά σήμερα είναι η ελπίδα.

Η στήριξη της δικής μου υποψηφιότητας αφορά την στήριξη της Αριστεράς της ευθύνης, της έμπνευσης, της δημιουργίας. Να δώσουμε ευκαιρίες στους πολλούς. Στους νέους ανθρώπους, στους νέους αγρότες, στην νεανική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στο δικαίωμα στην εργασία. Μόνο αν τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων μας έχουν προοπτική να γίνουν καλύτερα από εμάς τότε μόνο η κοινωνία θα πάει μπροστά και ο τόπος θα έχει μέλλον.

Η ενασχόληση μου ενεργά, έχοντας εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος, ως αντιδήμαρχος στους τομείς τουρισμού – πολιτισμού – αθλητισμού – τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης στηρίζοντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς συνδυασμούς στην Έδεσσα και τον Ν.Πέλλας είχε και έχει ακριβώς αυτή την διάσταση.
Την ανάπτυξη μέσα από την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική συμμετοχή.
dourou
IMG_7136
Θέλουμε εκπαίδευση.
Δεν είναι δυνατόν στην χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να μην λειτουργεί διεθνές πανεπιστήμιο και σχολές που να ασχολούνται με το οικουμενικό του έργο και την παγκόσμια σκέψη του. Άμεση λοιπόν επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και παραρτήματα σε Γιαννιτσά, Αριδαία.
Θα παλέψω για αυτό

Θέλουμε δίκτυα.
Οδικό, σιδηροδρομικό και όχι μόνο, δίκτυο που θα άρει τον ιδιότυπο αποκλεισμό μας. Είμαστε ο μοναδικός νομός χωρίς συνοριακή σύνδεση, χωρίς σύνδεση με την Εγνατία, χωρίς ουσιαστική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, χωρίς σύνδεση με τις πόλεις των γύρω νομών. Χωρίς εσωτερικές συνδέσεις παρά το μέγεθός μας.
Θα παλέψω για αυτό.
ar-2
fire-1
Θέλουμε ευαισθησία.
Στις ομάδες πληθυσμού που το έχουν ανάγκη. Δομές ατόμων με ειδικές «ικανότητες», κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, κέντρα πληροφόρησης, κέντρα εθελοντισμού, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης. Δομές σε ευαίσθητες ομάδες της τρίτης ηλικίας, των ΚΑΠΗ, των μονάδων Βοήθεια στο σπίτι και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων όπως επίσης και την οργάνωση Γηροκομείων απελευθερώνοντας πολύτιμο χρόνο για εργασία σε νέες γυναίκες της περιοχής.
Θα παλέψω για αυτό

Θέλουμε δομές Τουρισμού.
Συμμετείχα στις διαδικασίες ανάδειξης της Έδεσσας και του Ν.Πέλλας ως τουριστικό προορισμό με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καιμακτσαλάν με την Αναπτυξιακή Πέλλας με την Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας που μας φιλοξενεί σήμερα εδώ. Που κλείνει όπως και πολλά άλλα έρμαια στη φιλελεύθερη λαίλαπα με εργαζόμενους 12 μήνες απλήρωτους. Με τις δράσεις ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού για Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας για το Λουτροχώρι Σκύδρας όπως για την ανάπτυξη της Αρχαίας Πέλλας και των οθωμανικών μνημείων Γιαννιτσών για την προσέλκυση επισκεπτών από τα Βαλκάνια. Οι θετικές επιπτώσεις έχουν τεράστια επίπτωση στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας για νέους κυρίως ανθρώπους. Σήμερα βιώνουμε δυστυχώς την εκποίηση του δημόσιου πλούτου αντί να βελτιώνουμε τις δομές και να προωθούμε τους άξιους αυτούς που μπορούν δημιουργήσουν θετικά αποτελέσματα.
Θα παλέψω για αυτό

Θέλουμε πολιτισμό.
Θέλουμε τοπικό πολιτισμό και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας. Δούλεψα μέσα από Φιλοπρόοδο Σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τον οποίο δημιουργήθηκαν δομές όπως μουσική σχολή, ωδείο, σχολή ζωγραφικής, ομάδες χορών, κινηματογραφική λέσχη, ομάδες φωτογραφίας, αίθουσες εικαστικών τεχνών με αποκορύφωμα την ίδρυση και μετεξέλιξη της δημοτικής επιχείρησης ως πυρήνα δράσεων με βάση το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας. Όλα αυτά σήμερα κινδυνεύουν θα το επιτρέψουμε. Όχι
Θα παλέψω για αυτό

Θέλουμε αθλητισμό
Ασχολήθηκα ενεργά  με τον ιστορικό Εδεσσαϊκό και παράλληλα με τον μαζικό αθλητισμό δίδοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να ενταχθούν σε προγράμματα αθλητισμού. Ημουνα εκεί όταν ενώθηκε το Πανεσσαϊκό Μπάσκετ. Στηρίζω κάθε αθλητική δράση που δίνει διέξοδο αλλά απαιτούνται υποδομές. Χρόνια ακούμε για γήπεδα, για αθλητικούς χώρους. Χωρίς ενιαίο σχεδιασμό, δείτε δεν μπορούμε σήμερα στο Ν.Πέλλας να φιλοξενήσουμε έστω μια πανελλήνια διοργάνωση.
Θα παλέψω και για αυτό

Θέλουμε ένα άλλο κράτος, ένα φιλικό κράτος με φιλικές υπηρεσίες
Κι αυτό θα γίνει, όσο αφορά εμάς, με μια νέα οργάνωση των υπηρεσιών του Κράτους ώστε ο πολίτης να έχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να πάει μπροστά. Όχι απλά αποκεντρωμένα αλλά με εντελώς νέους τρόπους αξιοποιώντας την τεχνολογία.
Θα παλέψω και για αυτό

tsipras3
kurban-2
ede-1

Όλα αυτά όμως θέλουν αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αύριο θα χτυπά την δική μας πόρτα.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
Κανένας άνεργος στο δρόμο
Κανένας άνθρωπος χωρίς ένα πιάτο φαγητό
Να δώσουμε χαμόγελο και ελπίδα στην Ελλάδα, να δώσουμε κουράγιο και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας στην Εδεσσα, την Πέλλα, την Αλμωπία και την Σκύδρα σε όλο το Ν.Πέλλας μέχρι το τελευταίο χωριό.

Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει, ο λαός θα κάνει την ανατροπή.
Το Μέλλον ξεκίνησε και η Πέλλα είναι στήριγμα στο ξεκίνημα αυτό