dcb584d01624c99b724b2fe7a622bcbf_XLΜε μια κίνηση από τον υπολογιστή τους έχουν τη δυνατότητα οι ψηφοφόροι να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

 

Η σχετική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι άμεσα προσβάσιμη και μπορεί κάθε ψηφοφόρος να πληροφορηθεί που θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, χωρίς να χρειαστεί μάλιστα να εισάγει τον ειδικό εκλογικό αριθμό, αλλά μόνο τα στοιχεία ταυτότητάς του.

>> ΕΔΩ <<

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι 9.808.760 άτομα που θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 19.733 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα 574 είναι εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Ωστόσο, ως ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 (και εφόσον στον τόπο διαμονής τους έχει συσταθεί τμήμα ετεροδημοτών).

Τι θα σας ζητηθεί από την εφορευτική επιτροπή

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια, όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.

http://www.newsbomb.gr