Συζήτηση στο ΕΚ για τη στρατηγική της ΕΕ για την ενέργεια
Την Τετάρτη το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, θα παρουσιάσει στο ΕΚ τα σχέδια της ΕΕ για την ενέργεια, μια από τις βασικές προτεραιότητες της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 3μμ ώρα Βελγίου.
4_european_parliamen
Συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι για τις δραστηριότητες της ΕΚΤ
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον Πρόεδρό της Μάριο Ντράγκι και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Πιθανά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, τα πρόσφατα μέτρα νομισματικής πολιτικής και οι εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συζήτηση για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής
Τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου όπου οι ηγέτες της ΕΕ ζήτησαν την έκδοση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις καταστάσεις με τα ονόματα επιβατών (PNR) με δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα συζητηθεί την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ. Οι ευρωβουλευτές ενδέχεται να αναφερθούν και στις τελευταίες εξελίξεις σε Ελλάδα και Ουκρανία.