Ημερίδα κοινωνικού χαρακτήρα παρακολούθησαν στελέχη του Δήμου Σκύδρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 10/2/2015.
DSC_0057
Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, συνεπής στις προεκλογικές της δηλώσεις, στέκεται κοντά στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με όλα τα μέσα που διαθέτει και κυρίως μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σκύδρας (Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Παιδικοί Σταθμοί, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.).
Στο προαναφερόμενο πλαίσιο,λοιπόν, υλοποιείται ένα πρωτοποριακό, για την περιοχή μας πρόγραμμα, με τίτλο: «Υπηρεσίες δικτύου κοινωνικής φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας και ειδικών ομάδων πληθυσμού στο Δήμο Σκύδρας» που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-13 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη» και του Άξονα «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην Π.Κ.Μ.» με το ποσό των 159.896€.
DSC_0059
Ο υπεύθυνος του έργου και στέλεχος του Δήμου Αθανάσιος Λιάμπας ανέφερε στην εισήγησή του ότι στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κοινωνικής μέριμνας σε ηλικιωμένους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πραγματοποιείται δε, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τις δραστηριότητες του οποίου συμπληρώνει και επεκτείνει.
Συγκεκριμένα μέσω της δράσης αυτής θα υλοποιηθούν τ΄ ακόλουθα :
Α) Ψηφιοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης με ψηφιακά αρχεία των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.
Β) Χορήγηση ηλεκτρονικών συσκευών για τη μέτρηση και τη μετάδοση βασικών ιατρικών δεδομένων (πίεση και βάρος), για την ανίχνευσης πτώσης με κουμπί πανικού για ηλικιωμένους που ζουν μόνοι κι έχουν προβλήματα υγείας, όπως και για τον εντοπισμό θέσης ατόμων με προβλήματα άνοιας ή συναφών παθήσεων (Αλτσχάιμερ κ.α.)., και
Γ) Στη δράση περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας Πύλης Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας που θα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα υγείας.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «Γνώμων Πληροφορική Α.Ε.» ανέλυσαν τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη δράση κι έκαναν επίδειξη, στα στελέχη του Δήμου, των ηλεκτρονικών συσκευών που παρέχονται στο πλαίσιο του έργου.
DSC_0055
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, μέσα στον επόμενο μήνα (Μάρτιο) θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ημερίδα για την ενημέρωση των δημοτών.