Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ευχαριστώ τους εργαζομένους της Περιφέρειας για την καθημερινή τους προσπάθεια»
Κοπή-Βασιλόπιτας-2
Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων και άλλων παραγόντων της Πέλλας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Έδεσσας της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, συγγενικά πρόσωπα και φίλους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού για τη νέα χρονιά από τον Πάτερ Γεώργιο Ζουμή, εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη με υγεία στον κ. Θεοδωρίδη και στους εργαζομένους. Τόνισε ότι η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα γεγονότα και είναι σημαντικό να αγωνιζόμαστε με πίστη στις δυνάμεις μας και στον Θεό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με συνεργάτες του, ο Επιτελάρχης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Χατζηγεωργίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Καράμπελα, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Δημήτρης Στεργιούλας, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Χρήστος Μακρίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πέλλας κ. Στέργιος Αντωνίου, ο Διευθυντής και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο κ. Γεώργιος Μίχος, ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου κ. Δημήτρης Βέσκος, οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και εργαζόμενοι.
Κοπή-Βασιλόπιτας-3
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε επιγραμματικά στη γενικότερη κατεύθυνση στην οποία «κινήθηκε» η Π.Ε. Πέλλας την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «…μας περιμένει σκληρή, ομαδική δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια…». Τόνισε ότι η πρώτη περίοδος διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και έθεσε τα θεμέλια για τον στρατηγικό προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, με βασικούς πυλώνες την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό που αναμένεται να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην επανεκκίνηση της τοπικής πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε επίσης το σημαντικό ρόλο του προσωπικού όλων των Διευθύνσεων και Τμημάτων της Π.Ε. Πέλλας στην προώθηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και αναγνώρισε τις προσπάθειες των εργαζομένων καθημερινά τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους. Κλείνοντας, ευχαρίστησε την ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία και τον Διοικητή, Στρατηγό Δημήτριο Αλεβίζο για την παραχώρηση της αίθουσας και τη συνεργασία για την επιτυχημένη οργάνωση της εκδήλωσης.
Κοπή-Βασιλόπιτας-5
Ο νεοεκλεγέντας βουλευτής Πέλλας κ. Γιάννης Σηφάκης πήρε το λόγο αναφέροντας ότι η κυβέρνηση κάνει μία εθνική προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη δημιουργία προοπτικής ανάπτυξης για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για την Ευρώπη. Χρειάζεται η προσπάθεια αυτή να ενισχυθεί με πολύ και σκληρή δουλειά από όλους μας, σ’ ένα ψυχολογικό κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι εκφοβισμού. «Το έργο της Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικό και η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει το έργο αυτό με όλες τις δυνάμεις της», έκλεισε χαρακτηριστικά.
Κοπή-Βασιλόπιτας-6

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη:
«Ξεκινώντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στην σημερινή εκδήλωση.

Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Έδεσσας έχει φιλοξενήσει πολλές σημαντικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και κοινωνίας, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της Μεραρχίας να έχει έναν ενεργητικό ρόλο στις τοπικές εξελίξεις και δρώμενα. Η αίγλη και η ζεστασιά που αποπνέει η αίθουσα αντανακλά αυτήν την αυθεντική επαφή με την τοπική κοινωνία.

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών έφεραν την Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Η χώρα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Όλοι μας ευχόμαστε οι εξελίξεις να είναι θετικές για την Ελληνική οικονομία, την κοινωνία, τη νέα γενιά και τις γενιές που έρχονται.

Η προηγούμενη περίοδος διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών και την υλοποίηση στοχευμένων έργων υποδομών στους τομείς των οδικών δικτύων, της παιδείας, της υγείας, της στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και της πολιτικής προστασίας, θέσαμε τα θεμέλια για βελτίωση της ποιότητας ζωής και επανεκκίνησης της τοπικής, πραγματικής οικονομίας.
Κπή-Βασιλόπιτας-4
Η νέα περίοδος που συμπίπτει με τον προγραμματισμό και υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ ή Σχεδίου Εταιρικής Σχέσης όπως λέγεται, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τον στρατηγικό μας προγραμματισμό. Η αγροτική ανάπτυξη και ο τουρισμός αποτελούν τους δύο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες μέσω των οποίων αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας και εξασφαλίζεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το προσεχές χρονικό διάστημα, με την ενεργό συμμετοχή των στελεχών της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας, θα εντάξουμε στα Επιχειρησιακά Σχέδια -κατά προτεραιότητα- έργα με ανταποδοτικό χαρακτήρα και πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Η εμπειρία μου στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, δείχνει ότι ο μοναδικός δρόμος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να διαφανεί προοπτική και ελπίδα για τον τόπο είναι η «σκληρή» δουλειά. Βεβαίως, πολλές φορές βοηθούν οι επαφές και οι συνεργασίες με στρατηγικούς εταίρους. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε πραγματοποιήσει ένα μεγάλο «άνοιγμα» στην ελληνική ομογένεια ενώ, παράλληλα, συμμετέχουμε σε πολλές εμπορικές αποστολές και θεματικές εκθέσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο ρόλος των υπηρεσιών στην προώθηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης είναι κεντρικής σημασίας. Καμία πρόταση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την τεκμηρίωση και τεχνική επεξεργασία των έμπειρων στελεχών των Διευθύνσεων και Αυτοτελών Τμημάτων της Περιφέρειας.

Αναγνωρίζω ότι σήμερα είναι μία δύσκολη εποχή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Μετά από τις σημαντικές περικοπές στις αποδοχές, τη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού έμπειρων υπαλλήλων, την αύξηση της γραφειοκρατίας σε πολλές περιπτώσεις κι ένα ιδιαίτερα πιεστικό καθεστώς πειθαρχικού δικαίου, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δεν έχουν ισχυρά κίνητρα για διακεκριμένη επίδοση. Εύχομαι βέβαια και προσωπικά θα προσπαθήσω ώστε να αλλάξει αυτό. Η συμβολή μας στην τοπική ανάπτυξη και η εξασφάλιση μίας καλύτερης προοπτικής για τα παιδιά μας, αποτελεί μία σημαντική πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων για να συνεχίζουμε το έργο μας.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας για την καθημερινή σας προσπάθεια και, επίσης, τις οικογένειές σας για την κατανόηση και υποστήριξη.

Η εργασία των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας δεν τελειώνει το μεσημέρι με την ολοκλήρωση του ωραρίου. Πολλές σημαντικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας, η υποβολή προτάσεων σε προσκλήσεις Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών γίνονται απογευματινές ώρες, Σαββατοκύριακα και αργίες. Πολλά στελέχη επεξεργάζονται επάνω σε καινοτόμες ιδέες ή λύσεις σε προβλήματα της υπηρεσίας τους σε ώρες εκτός ωραρίου, πολλές φορές συζητώντας και ακούγοντας τη γνώμη του συντρόφου τους ή ενός φίλου.

Το 2015, αλλά και τις χρονιές που έρχονται, έχουμε να κάνουμε πολλά. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, οφείλουμε να προχωρήσουμε τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό μ’ όλες τις αναγκαίες δράσεις και υποδομές που χρειάζεται η Πέλλα. Ο ίδιος μου προσωπικά και οι άμεσοι συνεργάτες μου είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Προχωράμε όλοι μαζί, καθώς η επιτυχία είναι συλλογική υπόθεση. Μοιραζόμαστε την αγωνία των κατοίκων για καλύτερες μέρες και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε συστηματικά και με προγραμματισμό ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εύχομαι υγεία και προκοπή σε όλες και όλους».