Οφείλω να διευκρινήσω σχετικά με το δημοσίευμά μου για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ,και να επισημάνω τα εξής:
1) Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας κ.Χάλης Πέτρος κάνει ό,τι μπορεί για να είναι βιώσιμη η λειτουργία του ΣΔΕ Έδεσσας.
sde-660x330
Μας δάνεισε Φωτοτυπικό μηχάνημα μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας (Ο Διευθυντής κ. Μανδάλτσης έκανε αίτημα για αγορά καινούργιου προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ),έβαλε φως στις τουαλέτες τις οποίες συντηρεί πεντακάθαρες(τρις ημερησίως καθαρίζονται)και επιδιόρθωσε τις διαρροές στις σωληνώσεις οι οποίες έσπασαν λόγω της παγωνιάς.
Μας διέθεσε και 2 επιπλέον σώματα θέρμανσης εκτός απο εκείνα που ανήκουν στον εξοπλισμό του ΣΔΕ και μας είχε προμηθεύσει εγκαίρως ο κ, Μανδάλτσης.
Επίσης μας παραχώρησε τη χρήση του Αμφιθεάτρου του 2ου Γυμνασίου για χρήση ως Αίθουσα Εκδηλώσεων.
Τον ευχαριστούμε για την ευγενέστατη συνεργασία του.
Φυσικά δε φέρει καμίαν ευθύνη για το γκρίζο τσιμέντο και την έλλειψη πράσινου στην αυλή,γι αυτό ευθύνονται οι πολιτικές επιλογές και η αισθητική αντίληψη των κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Δυστυχώς τα σχολικά κτίρια στα οποία πρέπει να στεγαστούμε, δεν είναι απο τη φύση και την κατασκευή τους κατάλληλα για τη λειτουργία του ΣΔΕ.
Είναι άβολα για μας ,διαρθρωμένα για μετωπική διδασκαλία και χαοτικά γι αυτήν τη χρήση.Οι εκπαιδευόμενοί μας ,κουρασμένοι εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι,είναι δύσκολο να κάνουν μεγάλες αποστάσεις και να ανεβαίνουν πολλές ράμπες,σκάλες για να κάνουν πληροφορική.Χρειαζόμαστε ένα κτίριο πιο μικρό και συμμαζεμένο.Το 2ο Γυμνάσιο στην πρωινή του λειτουργία με μικρούς μαθητές είναι προφανώς πιο λειτουργικό.
Το κτίριο,απο το οποίο αποφοίτησα κι εγώ το 1979 και το θυμάμαι με συγκίνηση.
΄Εκτοτε βέβαια θα έπρεπε να έχει αλλάξει κάπως ,να έχει φυτευτεί με πράσινο ,να έχει ανακαινιστεί ,αλλά γι αυτό χρειάζονται δαπάνες για τα σχολικά κτίρια .

2) Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Γιαννιτσών κ.Μανδάλτσης Χρήστος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει το ΣΔΕ Γιαννιτσών και το Παράρτημα Έδεσσας σε λειτουργία, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα :
Χωρίς Υπεύθυνο Παραρτήματος απο το Νοέμβριο,χωρίς Ψυχολόγο και Σύμβουλο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, με ελλιπές προσωπικό ,και τα προβλήματα γραφειοκρατίας τα οποία προέκυψαν στην τρέχουσα σχολική περίοδο ,λόγω ολιγωρίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ,λόγω εκλογών,και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.
Σήμερα, χάρη στις προσπάθειες του ,το ΣΔΕ Γιαννιτσών αριθμεί 62 εκπαιδευόμενους και το ΣΔΕ Έδεσσας 34.
Με τον κ. Μανδάλτση έχουμε άψογη συνεργασία και παλεύουμε μαζί για το συμφέρον του ΣΔΕ Γιαννιτσών και του Παραρτήματος Έδεσσας,ώστε να παραμείνει στο Νομό Πέλλας ακμαίος και λειτουργικός ο θεσμός αυτός.

Γι αυτό απευθύνομαι προς το Δήμο Έδεσσας και ελπίζω σε θετική ανταπόκριση και συνεργασία, ώστε να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του ΣΔΕ Εδεσσας και το- απόλυτα συνδεμένο με αυτό- θέμα της επιβίωσης του Παραρτήματος.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΔΕ ΕΔΕΣΣΑΣ
Δουλγερίδου Μαριάννα