Ένα οδοιπορικό, με εικόνες και μουσική από τα σοκάκια και τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης παρουσιάζει η «Πολιτεία Πολιτισμού», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στις 20:30 στη Μονή Λαζαριστών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.
150305_Synaylia_Politeias_Politismou_Moni_Lazariston_ypo_tin_aigida_PKM
Ελληνικά παραδοσιακά, ρεμπέτικα, και λαϊκά τραγούδια δένουν αρμονικά με τα έντεχνα τραγούδια, από την Ορχήστρα Κοσμικής Ελληνικής Μουσικής (Ο.Κ.Ε.Μ), υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γεώργιου Πατρώνα. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους της Κωνσταντινούπολης, ένα ταξίδι –επιστροφή, σε τόπους και μουσικές, που προσδιορίζουν την καταγωγή, την αγάπη για μια πόλη, μια ιστορία. Μουσική της Ρωμιοσύνης που μέσα στους αιώνες γαλούχησε, μόρφωσε και ψυχαγώγησε γενιές και γενιές.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει κυρίως πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και μάλιστα με τη συμμετοχή του κοινού. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα σύντομο ντοκιμαντέρ με την «Ιστορία του Χαμένου Λιμανιού της Κωνσταντινούπολης», που ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του σταθμού μετρό στο YENIKAPI, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επιλεγμένες συνθέσεις με παραδοσιακά ρωμαίικα τραγούδια της Πόλης από γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της χώρας μας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Παρουσίαση εκδήλωσης: κ. Ιωάννα Λίλη
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», στο τηλ. 2310220582.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Ημερομηνία: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015
Ώρα έναρξης: 20.30
Χώρος εκδήλωσης: Μονή Λαζαριστών

*Α΄ Μέρος: Χαιρετισμοί

*Β΄ Μέρος: Προβολή 20λεπτου ντοκιμαντέρ με την ιστορία του χαμένου λιμανιού της Κωνσταντινούπολης, με σχολιασμό από την Δρ. Γκιρτζή Μαρία, Αρχαιολόγο- Καθηγήτρια ΕΑΠ.

*Γ’ ΜΕΡΟΣ: Συναυλία της ορχήστρας Κοσμικής Ελληνικής Μουσικής (Ο.Κ.Ε.Μ.):
Αϊβαζίδης Παναγιώτης: Κανονάκι
Μανανά Νεκταρία: Ούτι
Μισοκέφαλου Εύα: Ούτι
Παπαγεωργίου Νεκτάριος: Κλαρίνο
Σεκέρογλου Στέφανος: Βιολί
Στεφανίδης Αλέξης: Λύρα, κρουστά
Τρυφιάτη Σταυρούλα: Καβάλι

Συμμετέχει το τμήμα χορού «Κουριωτών».