manolis_kefallogiannis_ok1
Αναλυτικά η παρέμβασή του:

«Ο Γερμανός καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε πει ότι όταν συγκρούεται ένας ισχυρός με έναν αδύναμο προτιμότερο είναι να δέχεται ο αδύναμος πάντα την πρώτη προσφορά. Γιατί η δεύτερη θα είναι χειρότερη.

Και αυτό το είδαμε στην Κύπρο. Όταν ξεκίνησε το θέμα στην Κύπρο τους προτάθηκε 6% μείωση των καταθέσεων. Δεν το δέχτηκε και πήγε σε Ρωσία και Κίνα για δανεικά. Βρήκε τοίχο. Και γύρισε πίσω και έκανε η ίδια πρόταση για 10% και οι εταίροι δεν το δέχτηκαν και χρεοκόπησαν δύο τράπεζες. Και μόλις πριν λίγες μέρες βγήκε από τον περιορισμό διακίνησης κεφαλαίων.

Και εδώ αν η κυβέρνηση κάνει το λάθος και κυριαρχήσει το ασαφές, το αφελές φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί για να βρει χρήματα να οδηγηθεί σε φορολόγηση του κεφαλαίου των καταθέσεων και να πληρώσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων με ομόλογα υποσχετικής πληρωμών. Τα IOY’s. (I owe you – σου χρωστάω) Δηλαδή, θα πάρουν χαρτιά έναντι μισθών.

Όπως από την τρόικα πήγε στα Brussels Group, που έγινε Paris Group, που έγινε Hilton Group, Karavel Group και τελευταία όπως μάθαμε σε Frankfurter group όπου πήγε ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Τόμσεν.

Θέλω να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι κανείς δεν μας παρακαλάει για να μας δανείσει. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να ζει το κράτος με αυτά που βγάζει και στο τέλος του δρόμου αυτό που λέγεται πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να αποπληρώνει τους τόκους. Αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις ανάγκες του τόπου δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές να δανειστούμε. Και αν δεν μπορέσουμε να δανειστούμε από τις αγορές, θα είμαστε εξαρτημένοι, θα έχουμε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Και πρέπει η κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία για να φύγουν από πάνω μας τα θέματα εθνικής κυριαρχίας που υπάρχουν σήμερα.