11
Μία ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στο γραφείο του. Συγκεκριμένα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το «St. George College» της Αδελαΐδας Αυστραλίας πέρασαν την πόρτα του Δημαρχείου και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στο Δημοτικό Κατάστημα, όσο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της Αριδαίας.
12
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν την πόλη μας στα πλαίσια του προγράμματος «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά» που υλοποίησε το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέσα απ’ αυτό το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση με το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι μαθητές συμμετείχαν σε πρωτότυπο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, με αναφορές στην ιστορία της Ελλάδας, αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακούς χορούς.
13
Ο κ. Μπίνος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της Αυστραλίας και για το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς επίσης για τα ενδιαφέροντα των νεαρών μαθητών, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε κι από την άλλη πλευρά, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό.
14
Κατά την ξενάγηση, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους για θέματα που αφορούν στην περιοχή μας, ενώ ο ενθουσιασμός τους για τις ομορφιές του τόπου μας ήταν έκδηλος.
15
Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος χάρισε στους επισκέπτες αναμνηστικά δώρα, τους κάλεσε να επαναλάβουν όποτε το επιθυμούν την επίσκεψή τους στην Αλμωπία και δήλωσε πως είναι στη διάθεσή τους όποτε θεωρήσουν ότι μπορεί να συμβάλει σε οποιοδήποτε θέμα.
16