Για να καλυτερέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να περιοριστούν τα επεισόδια βίας..
Ο Σάκης Τσιώλης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου παραχώρησε συνέντευξη στους σπουδαστές του Τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και αναφέρθηκε στα ζητήματα των ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ελλάδος.
Αρχικά στα ερωτήματα που αφορούσαν την Εθνική Ελλάδος, στην οποία ήταν μάλιστα και υποψήφιος για αντικαταστάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Αθανάσιος Τσιώλης απάντησε:
«Ισχύει το γεγονός πως συζήτησα για να αντικαταστήσω τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής και με ενδιέφερε αρκετά θα έλεγα. Οι προπονητές της Εθνικής υποβαθμίζουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα η Εθνική Ελλάδος να αδικείται με τον τρόπο που παίζει.»
ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ
Για το γεγονός της πρόσφατης ισοπαλίας με την Ουγγαρία ανέφερε:
«Επιβαλλόταν να παίξουμε παιχνίδι κυριαρχίας. Δεν αρκούσε η διάθεση της ομάδας. Βέβαια υπήρχαν και θετικά σημάδια βελτίωσης στην εθνική με την φανερή αγωνιστικότητα των παικτών καθώς και της συνοχής στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, ωστόσο ένας προπονητής δεν θα πρέπει να βλέπει απαραίτητα το αποτέλεσμα που έφερε η ομάδα αλλά την γενική εικόνα της ομάδας.»
Για τις φήμες περί ΠΑΟΚ καθώς και για το αγωνιστικό κομμάτι του «Δικέφαλου του Βορρά» δήλωσε:
«Για τα σενάρια που με ήθελαν στον ΠΑΟΚ θέλω να ξεκαθαρίσω πως είναι υποχρέωση να πάει κάποιος Έλληνας προπονητής σε κάποια μεγάλη Ελληνική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν σας κρύβω ότι θα πήγαινα. Για μια ομάδα που έχει για 12ο της παίκτη τον κόσμο της δεν θεωρώ πως είναι και πολύ δύσκολο. Βέβαια για να δέσει μια ομάδα θέλει χρόνο αλλά στο επιθετικό κομμάτι θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο που ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 5 χρόνια έχει τους καλύτερους σεντερ-φορ στην Ελλάδα.»
Για το θέμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά και για το πέρασμα του από εκεί δήλωσε:
«Αρχικά να αναφέρω πως το πέρασμα μου από τον ΑΡΗ μου έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση για την Θεσσαλονίκη. Έπειτα θεωρώ πως η κακή διαχείριση οδήγησε στην πτώση του ΑΡΗ, τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα καθώς οι κακές συνθήκες στην ΠΑΕ δυστυχώς τον υποβάθμισαν. Όταν ήμουν στον ΑΡΗ προσπάθησα να επικεντρωθώ κυρίως στα νέα παιδιά, από τους οποίους μερικοί από αυτούς παίζουν και σε ομάδες της Super League πλέον. Το θέμα ήταν πως δεν μπορούσε μία ομάδα με κακή οικονομική κατάσταση να βγει Ευρώπη με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην έχουν και κάποιον επιπλέον λόγο να αγωνίζονται.»
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε γενικό πλαίσιο δήλωσε τα εξής:
«Για να καλυτερέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να περιοριστούν τα επεισόδια βίας που είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον και να δημιουργηθούν καλύτερα προπονητικά κέντρα σε όλες τις Ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Super League. Αυτό είναι κυρίως θέμα των παραγόντων οι οποίοι δεν επενδύουν όπως θα έπρεπε τα χρήματα στις ομάδες για να δημιουργηθούν καλύτερες και πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις.»
Τέλος στο ερώτημα που έθεσε σπουδαστής, «Πως θα γυρίσει τελικά ο κόσμος στα γήπεδα;» ο κύριος Τσιώλης απάντησε:
«Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει αξιοκρατία και αξιοπιστία. Για παράδειγμα, στο εξωτερικό η συμπεριφορά των ομάδων προς προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι τελείως διαφορετική όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και τα διοικητικά θέματα με αποτέλεσμα να ψυχαγωγείται ο κόσμος. Τέλος σημαντική θα ήταν η αύξηση της ποιότητας του πρωταθλήματος καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως προανέφερα.»