Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Συλλόγου μας με πολιτικούς παράγοντες των Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη, συνάντηση στην Άρνισσα και επί τόπου επίσκεψη στην σήραγγα Άρνισσας.
1
Η συνάντηση αυτή προέκυψε έπειτα από μια σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν λόγω της ανόδου της στάθμης της Βεγορίτιδας και κατόπιν αποφάσεων που λήφθηκαν από τις Αντιπεριφέρειες Πέλλας και Φλώρινας.
Στη συνάντηση, αναλύθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας η υφιστάμενη κατάσταση στη Βεγορίτιδα με τα προβλήματα και τις δυνατότητές της.
2
Ο κ. Σηφάκης κατανόησε την ανάγκη ύπαρξης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και δήλωσε πως πρέπει να παραληφθεί άμεσα με σκοπό την σύσταση Φορέα Διαχείρισης. Ο κ. Σηφάκης κατανόησε επίσης την ανάγκη ανάκαμψης του υδροφόρου ορίζοντα της Λεκάνης της Βεγορίτιδας που τόσα χρόνια είχε υποβαθμιστεί και θεώρησε αδιανόητη την οποιαδήποτε παρέμβαση με σκοπό την μείωση της στάθμης της λίμνης γιατί τα υδάτινα συστήματα, με σωστή αειφόρο διαχείριση, αποτελούν πηγή πλούτου και ανάπτυξης.
3
Ο κ. Σηφάκης υιοθέτησε τις πάγιες προτάσεις και θέσεις του Συλλόγου δηλώνοντας σύμμαχος του Περιβάλλοντος και της ορθής διαχείρισης των υδάτων.
4
Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του
Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας