Συνάντηση με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην εκτέλεση του κρίσιμου έργου τους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και των στεγαστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.
IMG_3805
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης και ο Διευθυντής της 2ης ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Αριστείδης Μαυρόπουλος.
Οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησαν από τον κ. Τζιτζικώστα τη στήριξή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους και εξήραν τη αγαστή συνεργασία των πυροσβεστικών υπηρεσιών με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, συζητήθηκε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «είναι τιμή μου που είχα σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μέσω και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές. Στόχος μας ήταν και παραμένει, με τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, κάτι που αποδεικνύουμε εμπράκτως, με τη συμβολή μας στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Πυροσβεστικής.
Με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος συζήτησα τρία σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο είναι η μελετητική ετοιμότητα, που πρέπει να έχει η Πυροσβεστική εν όψει της έναρξης της νέας Προγραμματικής Περιόδου (ΣΕΣ 2014-2020), ώστε να εντάξουμε άμεσα επιλέξιμα έργα. Γι’ αυτό ζήτησα να έχουμε μια πλήρη καταγραφή των αναγκών της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία. Το δεύτερο είναι η καθημερινή συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων, όπου και όποτε απαιτηθεί. Το τρίτο θέμα που συζητήσαμε είναι ο συντονισμός εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε στηρίζουμε το έργο της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να λυθούν τα κτιριακά ζητήματα και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση».