karta-allilegyhs-620x320
Μέσω της Εθνικής Τράπεζας θα εκδοθεί η κάρτα αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων σε περίπου 150.000 δικαιούχους, του προγράμματος σίτισης του υπουργείου Εργασίας. Προχθές, υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και την Εθνική Τράπεζα η σύμβαση για την έκδοση και διαχείριση της κάρτας για την αγορά τροφίμων από τους τελικούς δικαιούχους του νόμου 4320/2015.

Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, επικεφαλής υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε τη σύμβαση ένα αποφασιστικό βήμα που ολοκληρώνει την κυβερνητική προσπάθεια όπως κατεγράφη στον νόμο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ευχαρίστησε την κ. Κατσέλη για τις ενέργειές της, υποστήριξε ότι ο τραπεζικός τομέας αλλάζει ρόλο, αναλαμβάνει μέρος της κοινωνικής ευθύνης και ανταποδίδει στον λαό τις αιματηρές θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε επίσης, την ευθύνη να επιδοτήσει σχολικά γεύματα για δύο χρόνια.

Η κ. Κατσέλη επισήμανε πως η Εθνική Τράπεζα θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της πολιτείας, τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που πηγάζουν από την ανθρωπιστική κρίση.

Η κάρτα θα καλύψει 150.000 πολίτες, που θα είναι οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου. Ηδη έχει υπογραφεί σύμβαση με 5.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι δικαιούχοι να προμηθεύονται τρόφιμα.