To Porto Carras Grand Resort φιλοξένησε το 6ο Porto Carras Pro-Am & Open 2015, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, με τη συμμετοχή 120 παικτών από 13 χώρες.
porto-carras-ilustrak1
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των χρηματικών επάθλων στους επαγγελματίες γκολφέρ και των επάθλων στους ερασιτέχνες που συμμετείχαν.
Νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών ήταν ο κ. Παναγιώτης Καραντζιάς με συνολικό σκορ 68 (-4), μετά από αγώνα playoff που διεξήχθη σε 3 τρύπες με τον Σταμάτη Καβάδα, ο οποίος ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το ίδιο σκορ. Συνολικά οι επαγγελματίες μοιράστηκαν το ποσό των 12.000 € σε χρηματικά έπαθλα.
Στην κατηγορία των ερασιτεχνών νικητές ήταν στο gross ο Nikolae Kovacs από την Ρουμανία με 32 πόντους ακολουθούμενος από τον Αλέξανδρο Φιλιππάκη, επίσης με 32 πόντους, αλλά με χειρότερο σκορ στις τελευταίες 9 διαδρομές. Στην κατηγορία Net νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του Porto Carras κ. Δημήτρης Βαλταδώρος με 41 πόντους ακολουθούμενος από τον κ. Γιάννη Κακάκη από την Κρήτη με 39 πόντους.
Στον αγώνα ProAm που διεξήχθη στις 1 & 2 Μαΐου 2015 νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα με professional τον κ. Danjlo Kraljevic από την Σερβία με 183 πόντους συνολικά, ακολουθούμενη στη δεύτερη θέση από την ομάδα από την Αθήνα με professional τον κ. Παναγιώτη Καραντζιά με 177 πόντους συνολικά.
Παράλληλα με τον αγώνα 6ο Porto Carras Pro-am & Open 2015, διεξήχθη και ο αγώνας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ – Ελληνοκυπριακό Kύπελλο Eφήβων – με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων εφήβων Ελλάδος και Κύπρου. Μετά από συναρπαστική μάχη δύο ημερών νικήτρια αναδείχθηκε η εθνική ομάδα της Ελλάδος με συνολικό σκορ 8,5 – 7,5.
Οι παίκτες απόλαυσαν τις άψογες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και με σύμμαχο τον καλό καιρό αγωνίστηκαν στο παραθαλάσσιο διεθνών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ του Porto Carras με στόχο τη νίκη.

Είχε προηγηθεί η τελετή καλωσορίσματος των παικτών στην αίθουσα γευσιγνωσίας Μελισσάνθη του Κτήματος Πόρτο Καρράς, όπου όλοι γεύτηκαν τα πολυβραβευμένα βιολογικά κρασιά Πόρτο Καρράς και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παροχές και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στο συγκρότημα.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στη βεράντα του Golf Club. Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στην άψογη φιλοξενία και διοργάνωση και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, σε έναν αγώνα που έχει εξελιχθεί σε θεσμό στη συνείδηση των γκολφέρ και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες.

Το Porto Carras Grand Resort, με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει, είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική φιλοξενία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Επιπλέον, η στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας του και συνεχίζει με ευθύνη να υπηρετεί.