Όπως είναι γνωστό το μεγάλο κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Έδεσσας καθιστούν δυσχερή τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Έδεσσας για όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ανοιχτό κολυμβητήριο της Έδεσσας εγκαινιάσθηκε κατά το έτος 1978 από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού, παρουσία και του Ναυτικού Ομίλου Έδεσσας-Άρνισσας, ο οποίος είχε τότε και το 1ο τμήμα κολύμβησης.
Το έτος 2012 αρχίζει να υπολειτουργεί λόγω κρίσης της Ελλάδος και εν τέλει κλείνει με την ελπίδα ότι θα ανοίξει την επόμενη χρονιά. Φυσικά συνεχίζει μέχρι και τώρα να παραμένει κλειστό.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού πρότεινε στο Σώμα να δοθεί το κλειστό Κολυμβητήριο προς ενοικίαση σε ιδιώτη. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να παρουσιάσουμε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Χρήστου Τσιβόγλου. Δεν μείναμε μόνο εκεί όμως, βγήκαμε στον δρόμο και μιλήσαμε με επιχειρήσεις και πολίτες της Έδεσσας για να κάνουμε μια μικρή σφυγμομέτρηση. Αυτό που βγαίνει από τον κόσμο είναι ότι το κλειστό κολυμβητήριο πρέπει να είναι ανοιχτό κι αφού έχει ένα κόστος περί των 180.000 χιλιάδων ευρώ και αδυνατεί ο Δήμος να το λειτουργήσει (80.000 ευρώ είναι το πετρέλαιο, η συντήρηση και οι πληρωμές των εργαζομένων για να λειτουργεί άλλες 100.000), από το να παραμένει κλειστό ας δοθεί σε ιδιώτη προς ενοικίαση για 10-12 χρόνια και μετά από αυτά τα χρόνια θα δούμε τα οικονομικά του Δήμου για να μπορεί να λειτουργεί πάλι ως Δημοτικό.

Αύριο θα εμπλουτίσουμε το ρεπορταζ μας με επίσημα στοιχεία.