Σ΄ένα υπαίθριο μουσικοθεατρικό σκηνικό μεταμορφώθηκε, το βραδάκι της Δευτέρας 22/6/2015, η πλατεία Σαφράμπολης Σκύδρας, προκειμένου να φιλοξενήσει την καλλιτεχνική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
DSC_0592
Επρόκειτο για ένα μουσικό οδοιπορικό που οργάνωσε ο Δήμος Σκύδρας, μέσω του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας &Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) που υπάγεται στο Δήμο.
DSC_0593
H Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, στο χαιρετισμό της, εξήγησε ότι ο Δήμος συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή γιορτή για να συμβάλλει στη διάδοση της μουσικής ως μέσου έκφρασης, ψυχαγωγίας και ως ευκαιρία διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας μέσω της περιπλάνησης στους ευχάριστους δρόμους της μουσικής. Λίγο πριν δώσει το εναρκτήριο σύνθημα «Avanti maestro», ευχαρίστησε από καρδιάς τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες – συμπολίτες, τους χοράρχες και τα μέλη των χορωδιών, τη Φιλαρμονική Σκύδρας, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Στυλιανό Σουρουτζίδη και τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.
DSC_0595
O συντονιστής και παρουσιαστής της βραδιάς Θεόδωρος Αντωνιάδης ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παρισταμένους και τους συντελεστές της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε, εν συντομία, στη σημασία της μουσικής για τον άνθρωπο και στο ιστορικό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Επίσης, έκανε μια συνοπτική αναδρομή στις δράσεις των μουσικών τμημάτων που ήταν: η Φιλαρμονική Σκύδρας και οι χορωδίες του Φιλοπρόοδου Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλής, του Αρσενίου, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σκύδρας «΄Αγιος Ιωάννης Πρόδρομος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτη Ηλία.
komen
Ακολούθησε το κύριο μέρος της καλλιτεχνικής βραδιάς με τα ευφραντικά μουσικά κομμάτια και τα τραγούδια που απέδωσαν με ψυχή κι αρμονία οι μουσικοί και χορωδοί δημιουργώντας ένα κλίμα ευχάριστο κι απολαυστικό.
Η ικανοποίηση όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση, το καλλιτεχνικό επίπεδο και η άψογη προετοιμασία κι οργάνωση αποτελούν τη βάση και την παρακαταθήκη για τη θεσμοθέτηση της Μουσικής Βραδιάς Σκύδρας.