Ο λαός να απορρίψει το “ρεαλισμό” της υποταγής στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία τον καλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποδεχτεί τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που προετοιμάζει με τους εταίρους της. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παρεμβαίνοντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Ιούνη. Καλώντας το λαό να μπλοκάρει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-δανειστών στους δρόμους του αγώνα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:
“Η συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, οδηγεί στην καρμανιόλα την εργατική λαϊκή οικογένεια στην Ελλάδα. Προβλέπει νέα αντιλαϊκά μέτρα, διατηρώντας τα σκληρά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ
Από το λεγόμενο “σκίσιμο των μνημονίων” που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και την καπηλεία των αγώνων του λαού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εισηγείται στους δανειστές νέο μνημόνιο για να εξυπηρετείται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να καταβάλλεται στο ακέραιο το αβάσταχτο χρέος της πλουτοκρατίας, που δεν οφείλει ο λαός. Με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνουν νέες αβάσταχτες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό χωρίς αναμονή να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα κυβερνητικά καλέσματα για υποταγή στο “ρεαλισμό” της φτώχειας και της εξαθλίωσης του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Να εναντιωθεί στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να αντιπαλέψει στους δρόμους του αγώνα και να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Αρνούμενος το χρέος να απαιτήσει αποφασιστικά την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών στο δρόμο της πραγματικής ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.”
24-06-2015 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ