Την ώρα που πλέον οι παιδικές χαρές αποτελούν ένα από τα ελάχιστα μέρη που τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μπορούν να έχουν πρόσβαση δίχως την καταβολή αντιτίμου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να διακοπεί άμεσα η λειτουργία, όλων, των παιδικών χαρών του Δήμου.
Η Διοίκηση του Δήμου χρησιμοποίησε το αιτιολογικό ότι καμία παιδική χαρά δεν πλήρη τις προδιαγραφές του νόμου και ότι το οικονομικό κόστος προμήθειας νέων οργάνων (τσουλήθρες, κούνιες κ.λπ.), που να πληρούν τις προδιαγραφές, καθώς επίσης η επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων, είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί.
elenh-gerasimidoy
Oι ευθύνες βαρύνουν τόσο, τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που για πολλά χρόνια δεν μερίμνησαν για την συντήρηση των παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα αυτές σήμερα, να παρουσιάζουν άθλια εικόνα και σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ακόμα και επικίνδυνες για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν, όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής, που αν και γνώριζε την κατάσταση αυτή, ωστόσο, δεν συμπεριέλαβε κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2015 για τις παιδικές χαρές, είναι τεράστιες.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που με τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, λόγω του καλοκαιριού, είναι ακόμα πιο αναγκαία η λειτουργία ασφαλών παιδικών χαρών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για τη γενναία κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παιδικές χαρές του Δήμου Σκύδρας.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου