aimodosia-ag.p 20.6.2015-1
Συνεπείς στο ραντεβού τους αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές αιμοδότες που άνοιξαν την τακτική «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» του Ιουνίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αυτή ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τις Δημοτικές Ενότητες Πεύκων και Αγίου Παύλου, και συνεχίζεται σήμερα στη Δ.Ε. Συκεών, όπου τα ειδικά συνεργεία του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν έως και μεθαύριο Τετάρτη.
aimodosia-ag.p 20.6.2015-2
Στην πρεμιέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Πεύκα, περισσότεροι από 50 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής και προσήλθαν να προσφέρουν τις δικές τους σταγόνες ανθρωπιάς, ευαισθησίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ελπίδας, παρά την έξοδο του διημέρου. Η ίδια εικόνα καταγράφηκε και χθες Κυριακή στη Δ.Ε. Συκεών, όπου οι εθελοντές αιμοδότες ξεπέρασαν τους 100, με την προσέλευση να καταγράφει σήμερα αυξητικές τάσεις.
aimodosia-ag.p 20.6.2015-3
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι συμπολίτες μας αυτήν την εποχή δίνουν προτεραιότητα στη στήριξη συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν ανάγκες αίματος, οι οποίες την περίοδο του καλοκαιριού παρουσιάζονται αυξημένες. Η πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη ενισχύει το κίνημα κοινωνικής προσφοράς και αποκτά ιδιαίτερο χρώμα και περιεχόμενο με την ουσιαστική συμμετοχή των συνδημοτών μας, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και προσέρχονται για πρώτη φορά. Αυτό το κίνημα των εθελοντών πρέπει όλοι μαζί να το στηρίξουμε και να δυναμώνουμε διαρκώς», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της δημοτικής αρχής προς όλους τους συμμετέχοντες πολίτες και τους φορείς που εμπλέκονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία και αυτής της εκστρατείας.
aimodosia-pefka 20.6.2015-1
Δυναμική συνέχεια
Η θερινή εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
Δευτέρα 22/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 23/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 24/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 25/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
Παρασκευή 26/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
aimodosia-pefka 20.6.2015-5
Η «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
aimodosia-pefka 20.6.2015-6
Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν και αιμοπετάλια και να δηλώσουν συμμετοχή στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.
Αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.
aimodosia-sykies 22.6.2015-3

Πληροφορίες:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 3131116, 313160
Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151, 313117