Η αποθάρρυνση της χρήσης του ανελκυστήρα και η επιλογή του κλιμακοστάσιου στους χώρους εργασίας και κατοικίας, ως τρόπου σωματικής άσκησης και ευεξίας, φυσικά στο μέτρο του εφικτού, είναι ο στόχος μιας πανευρωπαϊκής εθελοντικής δράσης στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Σκύδρας με συντονιστή το Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού (Ι.S.C.A.) κι εθνικό μεσολαβητή την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές».
20-45-1-thumb-large
Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να επιλέξουν τη χρήση των σκαλοπατιών των κτηρίων και ν΄αφήσουν τον ανελκυστήρα στη διάθεση των συνανθρώπων μας που πραγματικά τον έχουν ανάγκη για τη διευκόλυνση
της πρόσβασής τους εκεί όπου επιθυμούν να μεταβούν. Το ίδιο παροτρύνουμε να υιοθετήσουν και οι εργαζόμενοι στο δημαρχιακό κατάστημα.
Η συγκεκριμένη, όμως, ημέρα ας γίνει η αφετηρία για την όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση του ανελκυστήρα. Άλλωστε, ορισμένοι συμπολίτες μας το έχουν κάνει, ήδη, πράξη. Είναι αφορμή, λοιπόν, να γενικευτεί, προκειμένου νa βελτιωθεί η σωματική μας υγεία κι αντοχή, ειδικά όσων ο αστικός τρόπος ζωής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άσκηση και γυμναστική. Ταυτόχρονα, η μη χρήση, ή η ορθολογική χρησιμοποίηση του ανελκυστήρα αποτρέπει τον συνωστισμό, διευκολύνει την κυκλοφορία και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
H Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα είναι μέρος της κινητοποίησης του Δ.Ο.Α.Π.(Ι.S.C.A.),NowWeMove, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.
Ο Δήμος Σκύδρας θα διαθέσει ενημερωτικό υλικό, αυτοκόλλητα εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου τα οποία μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι. Αρμόδιος: Δημήτρης Αλεξανδρίδης, τηλ/νο επικοινωνίας 2381351802.