rentsi-kinitoAFTODIOIKISI-620x320
O πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε πως υπάρχουν χώρες που πιέζουν για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ότι «Με την Αθήνα χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι: Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει μία έντονη πίεση από την κοινή γνώμη μερικών χωρών να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο για να κλείσουν οι λογαριασμοί με την Ελλάδα, ώστε να αποκλείσουν μία για πάντα το ζήτημα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως αν σήμερα η Ιταλία δεν βρίσκεται στο «εδώλιο» αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό φαινόμενο», αλλά στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.
«Οι μεταρρυθμίσεις λειτούργησαν σαν ρήτρα διασφάλισης που επιτρέπει στην Ιταλία σήμερα να είναι σίγουρη τη στιγμή που επικρατεί οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ενώ συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».

πηγή : aftodioikisi.gr