Mε 230 υπέρ, 63 κατά και 5 παρών και δύο απουσίες υπερψηφίστηκε το δεύτερο μέρος των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία με τους δανειστές («Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 (Α΄ 80)»).
vouli_ton_ellinon660
Ωστόσο, συνολικά 36 (έναντι 39 στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν από τη “γραμμή” του κόμματος. Συγκεκριμένα, 31 βουλευτές του ψήφισαν ΟΧΙ, και 5 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ.

Σε σχέση με την ψηφοφορία για τα πρώτα προαπαιτούμενα ο (έκπληξη!) Γιάνης Βαρουφάκης ψηφισε ΝΑΙ (είχε ψηφίσει ΟΧΙ), ενώ η Αλεξανδρα Τσανάκα που απουσίαζε την προηγούμενη φορά, τώρα ψηφισε ΟΧΙ. Παράλληλα τέσσερις από τους βουλευτές που είχαν ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στην πρώτη ψηφοφορία αυτή τη φορά ψήφισαν ΝΑΙ. Πρόκειται για τους Βασιλική Κατριβάνου -ΝΑΙ επί της αρχής (ΠΑΡΩΝ στο 1, ΝΑΙ στο 2), Χρήστο Καραγιανίδη – ΝΑΙ επί της αρχής (ΠΑΡΩΝ στο 1, ΝΑΙ στο 2), Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Νίκο Μιχαλάκη. Ωστόσο, δύο βουλευτίνες (Δανάη Τζήκα και Νίνα Κασιμάτη) που στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης είχαν επιλέξει το ΝΑΙ, αυτή τη φορά επέλεξαν το ΠΑΡΩΝ. Στον αντίποδα ο Κώστας Δερμιτζάκης από το ΟΧΙ της προηγούμενης φοράς μετακινήθηκε στο ΠΑΡΩΝ.

31 ΟΧΙ

Κυρίτση Αγλαΐα

Κωνσταντοπούλου Ζωή

Βαλαβάνη Νάντια

Στρατούλης Δημήτρης

Ήσυχος Κώστας

Κοδέλας Δημητρης

Ζαχαριάς Kώστας ΟΧΙ επί της αρχής (Άρθρο 1: ΟΧΙ, Άρθρο2: ΠΑΡΩΝ)

Σωτηρίου Ελένη

Χατζηλάμπρου Βασίλης

Σκούμας Θανάσης

Σταθάς Γιάννης

Κώτσιας Θωμάς

Λαπαβίτσας Κώστας

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Γαιτάνη Ιωάννα

Αμανατίδου Λίτσα

Ιωαννίδης Ηλίας

Διαμαντόπουλος Βαγγέλης (ΟΧΙ στο 1, ΠΑΡΩΝ στο 2)

Σαμοίλης Στέφανος

Μακρή Ραχήλ

Ουζουνίδου Ευγενία

Ζερδελής Γιάννης

Πετράκος Θανάσης

Ψαρρέα Ελένη

Λεουτσακος Στάθης

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Ζάννας Ζήσης

Κυριακάκης Βασίλης

Δελημήτρος Κώστας

Τσανάκα Αλεξάνδρα (ΟΧΙ στο 1 , ΠΑΡΩΝ στο 2)

5 ΠΑΡΩΝ

Διώτη Ηρώ

Λέβα Βασιλική

Τζήκα Δανάη

Κασιμάτη Νίνα

Δερμιτζακης Κωστας

Bαρουφάκης: Να, γιατί ψήφισα ΝΑΙ

Με κείμενο του που αναρτήθηκε στο www.thepressproject.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί γιατι ψήφισε ΝΑΙ, τονίζοντας ότι “σήμερα, απόψε, τα δύο μέτρα που είχα τον Φεβρουάριο προτείνει ο ίδιος έρχονται στην Βουλή με τρόπο που δεν μπορούσα να έχω φανταστεί τότε και που δεν μας τιμά ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.