Στην εκδήλωση απόδοσης στο κοινό του Πολυθάλαμου Λαξευτού Τάφου της Πέλλας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.
ταφος
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο στο οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έχει κάνει τις απαραίτητες συντηρήσεις και έχει βελτιώσει την πρόσβαση, προκειμένου οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο λαξευτό θαλαμωτό τάφο που βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο.
«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα για την δουλειά που έχει γίνει στο μνημείο, την επίτιμη Έφορο κα Μαρία Λιλιμπάκη – Ακαμάτη για την καταπληκτική παρουσίαση του μνημείου, καθώς και τον συνάδελφό μου Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, που για άλλη μια φορά ήταν άριστος οικοδεσπότης.
1
Η απόδοση στο κοινό ενός ακόμη εξαιρετικού μνημείου της Πέλλας φέρνει στην επικαιρότητα μία παλιότερη πρόταση για διαδημοτική συνεργασία, προκειμένου να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις προβολής και αξιοποίησης του εκπληκτικού αρχαιολογικού πλούτου που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή. Πιστεύω ότι ο κατακερματισμός δεν βοηθάει ούτε τους επισκέπτες ούτε την ανάπτυξη και γι’ αυτό είναι καιρός να δούμε την ιστορική μας κληρονομιά ως ολότητα.
3
Το γεγονός ότι και το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ αποδεικνύει την εξαιρετική σημασία των πόρων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω να σταματήσει η δυστοκία που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που έχει ως αποτέλεσμα την παύση εργασιών σε σημαντικά έργα του Δήμου Έδεσσας. Το ΕΣΠΑ έχει πολύ σημαντική συμβολή σε όλες τις πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστούν οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου με την ευκαιρία της εκδήλωσης.