Την Τρίτη, 4 Αυγούστου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν την Πέλλα και θα διανυκτερεύσουν στα Γιαννιτσά
FB_Cross-Border_EV11_FINAL
Η Ευρωπαϊκή διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία ‘NowWeBike” ή «Τώρα ποδηλατούμε» αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας “NowWeMove”, με στόχο τη μείωση της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη.
Μια ομάδα ποδηλατών έχει ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου από τη Νότια Τουρκία και θα διασχίσει τα σύνορα 12 χωρών για να καλύψει περίπου 2.700 χιλιόμετρα, σε 47 ημέρες, για να τερματίσει στις Βρυξέλλες, στις 9 Σεπτεμβρίου.
«Με την συμμετοχή μας στην περιοδεία αυτή θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για να κινηθούν και να πάρουν μέρος σε μια πανευρωπαϊκή δράση με το ποδήλατο ως μέσο “ενεργής” μετακίνησης στις πόλεις, βιώσιμου τουρισμού και καθαρών εμπορευματικών μεταφορών» δήλωσε ο Γιώργος Φαρφαράς, πρόεδρος της ΚοινΣΕπ “Πράσινες Διαδρομές”, εθνικός συντονιστής της εκστρατείας  “NowWeMove” στην Ελλάδα.
Με την συνεργασία και υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και άλλων περιφερειακών και τοπικών φορέων στα πλαίσια της διέλευσης της ομάδας ποδηλατών από την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015
NowWeBike – Ποδηλατούμε στα μνημεία της Θεσσαλονίκης 
19:00 Υποδοχή των ποδηλατών από την Νότια Τουρκία. Δίωρη ποδηλατική διαδρομή που θα μας αποκαλύψει τα πολλά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης – σημαντικό κέντρο της ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015:
NowWeBike – EuroVelo 11 – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι
12:00  Συνέντευξη τύπου, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
13:00  Αναχώρηση ποδηλατικής εκδρομής κατά μήκος της Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 11 -“East Europe Route” από την Θεσσαλονίκη έως την συνοριακή διάβαση Ευζώνων, η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες και θα διέλθει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την πόλη των Γιαννιτσών, τους Δρόμους Κρασιού Πέλλας – Γουμένισσας, την Γουμένισσα, το Πολύκαστρο και τους Ευζώνους.
Η δράση υποστηρίζεται και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πέλλας, του Δήμου Παιονίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, της ΚοινΣΕπ Πράσινες Διαδρομές, του Αθλητικού Ομίλου “Δράση” – Action Bike Club,  του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «RentRoomsThessaloniki», του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας και του Ξενώνα “Δημοσθένης”.