astynomia_6
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 16χρονος, ενώ αναζητούνται οι 2 συνεργοί του

Η λεία τους περιλάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 6.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, συνολικά 4 κλοπές από οικίες, που έγιναν προχθές (27-8-2015) το απόγευμα σε 2 χωριά των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 16χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 συνεργοί του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 16χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 17χρονο συνεργό του, διέρρηξαν συνολικά 4 οικίες, παραβιάζοντας τα παράθυρα των οικιών, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά, ενώ έξω από τις οικίες, τους ανέμενε σε όχημα ο τρίτος συνεργός τους.

Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 6.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και η κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί χθες (28-8-2015) το πρωί ο 16χρονος και να συλληφθεί, ενώ αναζητούνται οι 2 συνεργοί του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.