Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης από το Αμύνταιο:
ΦΩΤΟ1
Η κυβέρνηση προστατεύει την λίμνη και την βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας , προσωρινός καθορισμός ανώτερης στάθμης στο 520 m απόλυτο υψόμετρο, κλείσιμο του θυροφράγματος, ανάθεση μελέτης ανώτερης και κατώτερης στάθμης και μελέτης πλημμύρας.
ΦΩΤΟ2
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04/08/2015 στο Αμύνταιο μεγάλη σύσκεψη για την λίμνη Βεγορίτιδα με την παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, οι Ανιπεριφερειάρχες Πέλλας και Φλώρινας κ.κ. Θεοδωρίδης Θ. και Μπίρος Στέφανος, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Έδεσσας κ.κ. Θεοδωρίδης Κων. και Δ. Γιάννου, ο σύλλογος προστασίας της Βεγορίτιδας, δημοτικοί σύμβουλοι Αμυνταίου, Πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλήθος πολιτών.
ΦΩΤΟ3
Στην διάρκεια της αναλύθηκε η κατάσταση της λίμνης και οι θέσεις όλων των εμπλεκομένων.
ΦΩΤΟ4
Ο Υπουργός, αφού άκουσε όλους τους επιθυμούντες να τοποθετηθούν απεφάσισε να εμμείνει στην απόφαση του για την προστασία της, την αποκατάσταση της νομιμότητας με το κλείσιμο του θυροφράγματος, τον καθορισμό προσωρινής ανώτερης στάθμης στο 520m απόλυτο υψόμετρο, θεώρησε μη αποδεκτή την προγενέστερη απόφαση του Δήμου Αμυνταίου που αυθαίρετα καθόρισε το υψόμετρο 515,50m ως ανώτερη στάθμη της λίμνης και τον καθορισμό αιγιαλού μόνο στο κομμάτι της λίμνης στα όρια του Δήμου Αμυνταίου και αποφάσισε την άμεση ανάθεση μελετών ανώτρερης και κατώτερης στάθμης και πλημμύρας.