Το ΚΚΕ πραγματοποίησε την προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( πεζό-δρομος ) με ομιλητή τον Ουγγρίνο Αλέκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στην Πέλλα.
ΟΜΙΛΙΑ ΟΥΓΓΡΙΝΟΥ ΑΛΕΚΟΥ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Στην ομιλία του ο Ουγγρίνος Αλέκος επισήμανε ανάμεσα σε άλλα :
To εκλογικό μας μήνυμα «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής» απευθύνεται σε όλους Εσάς, στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες και αγρότες αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις νέες των Γιαννιτσών & του Δήμου Πέλλας και Σας προτρέπει :
Να γυρίσετε επιτέλους την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα παίρνοντας την τύχη τη δική σας & των παιδιών σας στα δικά σας χέρια. Είναι καιρός πλέον να μη δοθεί από κανένα σας ψήφος στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού. Το ΚΚΕ απευθύνεται σ’ εσάς που τα δοκιμάσατε και τα είδατε σχεδόν όλα. Απευθύνεται ιδιαίτερα σ’ εσάς που στο παρελθόν ίσως είχατε επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτιμήσατε μια πιο άμεση, όπως νομίζατε ή σας φάνηκε, πολιτική λύση. Είπατε να δοκιμάσετε την «πρώτη φορά Αριστερά», με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός. Και αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός, ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε στρατηγικές υποστήριξης του καπιταλιστικού δρόμου, που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση. Σε στρατηγικές υποστήριξης λυκοσυμμαχιών, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΚΚΕ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Σας καλούμε να σκεφτείτε και να ψηφίσετε στις 20 Σεπτέμβρη με βάση την πείρα σας, παλιότε-ρη και πρόσφατη, την δική σας αγωνία & αγανάκτηση για τις εφαρμοζόμενες σε βάρος σας αντι-λαϊκές πολιτικές, «δεξιές», «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές» και «αριστερές». Τα ζήσαμε όλα τα τελευταία χρόνια :
Το 2010 το ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Παπανδρέου, που ενώ έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.
Το 2012 η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, που από το πρόγραμμα του Ζαππείου και την καταψή-φιση του πρώτου μνημονίου, μας οδήγησε στο δεύτερο εξ’ίσου βάρβαρο για τους εργαζόμενους & τα λαϊκά στρώματα μνημόνιο.
Και σήμερα, το 2015, που από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το Πρόγραμ-μα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο χέρι-με χέρι και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι & ΑΝΕΛ και οι 500 περίπου εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι σε πλήρη εφαρμογή και με την συγκατάθεση & συμφωνία της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Λαφαζάνη.
Μας οδήγησαν στο 3ο δυσβάσταχτο μνημόνιο, το «αριστερό μνημόνιο», χειρότερο από τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί περιέχει σκληρά μέτρα, αλλά και γιατί αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται.
Η μόνη δύναμη που μπορεί η κάθε φτωχογειτονιά σε όλη την Ελλάδα να εμπιστευτεί και να ακουμπήσει γερά πάνω της, είναι μόνο το ΚΚΕ. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, τον άνεργο, τον υπάλληλο, τον αγρότη και επαγγελματία, όλους και όλες όσους βιώνουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Το ΚΚΕ διεκδικεί με καθαρή ματιά κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία.
Μέσα στην πράξη, στη ζωή, άλλωστε, τους έχετε δοκιμάσει όλους. Γνωρίζετε όλοι και όλες πλέον ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα και στην αστική τάξη, είναι ότι με τη μάσκα της «αριστερής» κυβέρνησης υλοποιεί τέτοιας σκληρότητας μέτρα, που καμιά κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια δε θα μπορούσε να πάρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής αντίστασης, κινητοποίησης και κατακραυγής.

Αγρότη & αγρότισσα του κάμπου της Πέλλας
Συνεχίστηκε και με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ανελέητος διωγμός, που ζήσαμε προηγούμενα και με τις κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, με στόχο ξεκάθαρο το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς σύμφω-να με τις επιταγές της ΚΑΠ της ΕΕ.
Τώρα όλοι αυτοί που ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) μας λένε πως δήθεν θα πάρουν αντισταθμιστικά μέτρα. Στην ουσία εξαπατούν τη φτωχο-μεσαία αγροτιά ακόμη μια φορά, αφού τα μέτρα που υπόσχονται μαζί με την εφαρμογή από φέτος και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, θα απελευθερώσουν τον ανταγωνισμό, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά.

Με το τρίτο μνημόνιο επιβάλλονται μέτρα – « φωτιά» όπως:
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26% από το πρώτο ευρώ & Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 €
Αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα, στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ) και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή
Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ. Αυξάνονται οι κρατήσεις στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία, κ.ά.

Βοηθούν αυτά και παρόμοια μέτρα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, που κατά τα λεγόμενά τους θα είναι ο κινητήριος μοχλός για να βγεί η χώρα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση ;
Αγρότη & Αγρότισσα των Γιαννιτσών μην τους εμπιστεύεσαι πλέον. Τους δοκίμασες ! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τη δική σου δύναμη με ισχυρό ΚΚΕ !
Λίγες μόλις μέρες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή :
Να επιλέξει ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά όλοι μαζί το ψήφισαν με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της Ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας.
Να πει ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής του, στη ζωή των παιδιών του, για να μείνει αλώβητο το κεφαλαίο, να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Στο χέρι μας είναι τις επόμενες μέρες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Μπορούμε με δυνατό ΚΚΕ να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.
– Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους : την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.
Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής. Υπάρχει λύση. Αυτήν σας προτείνει το ΚΚΕ» !