Μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα!
Στην Αθήνα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει τις πύλες του στην Πατησίων, στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ, από τις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Είσοδος ελεύθερη
3d3b7d5d68132cc424920deb43e754bb_XL
Μετά την περσινή επιτυχή διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προγραμματίζουμε και φέτος τη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2015 την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Η διεξαγωγή της Βραδιάς του Ερευνητή έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2005 και φέτος πρόκειται να λάβει χώρα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 πόλεις σε 24 χώρες πανευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε οκτώ διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο). Βασικός στόχος της Βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Το 2015 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η Βραδιά συμπληρώνει 10 χρόνια από την ευρωπαϊκή έναρξή της.

Μετέχουν ερευνητές του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας και προβάλλουν στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, με έμφαση στους εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με τους ερευνητές, συμμετέχοντας σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Από τις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας, να απομυθοποιήσει την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης

Διαγωνισμοί
“Η έρευνα μέσα από τα μάτια των παιδιών”
“Μικροί μηχανικοί”
“Κυνήγι θησαυρού”
Καλλιτεχνικά δρώμενα
Τη βραδιά πλαισιώνουν μουσικά το Μουσικό Τμήμα ΕΜΠ και η Ομάδα Κρουστών ΕΜΠ.
Μη χάσετε το “Καραγκιόζη Εφευρέτη” από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών.

Εκδηλώσεις
“Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον” με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων της Αθήνας
“Αμφισβήτηση – Καινοτομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση: Η Έρευνα στο χώρο της Εκπαίδευσης”
“Η διεπιστημονική συμβολή του ΕΜΠ στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας”

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της επιστήμης
www.researchersnight.gr
www.facebook.com/NTUAREN